1 de 10
arqueologia

Troben restes arqueològiques en les obres de rehabilitació d'una casa a la Plaça dels Cabrits de Granollers

Es tracta de tres sitges i una cubeta

Les restes localitzades. | Joan Garriga (Àtics)
per Redacció, Granollers, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les tasques de vigilància arqueològica que s'han fet en unes obres de rehabilitació d'una casa de la Plaça dels Cabrits de Granollers han posat al descobert unes restes que podrien tenir com a mínim uns 600 anys. Segons ha informat el Museu de Granollers, es tractaria de tres sitges de més de 2 metres de fondària excavades al subsòl per tal d'emmagatzemar-hi cereal, però que quan perdien la seva funció original es reutilitzaven com a abocadors de deixalles. També s'ha localitzat una cubeta

Segons precisa el museu, "a manca de l'estudi més aprofundit del material que s'ha recuperat a l'interior de les sitges, les primeres evidències que ens aporten els fragments ceràmics documentats, indiquen que dues d'aquestes fosses es van deixar d'utilitzar a finals del segle XIV o inicis del segle XV".


"Quan conclogui l'estudi, tant dels materials arqueològics com l'anàlisi i estudi dels paraments de la casa, la informació que aportarà, ens permetrà conèixer amb més aprofundiment l'evolució urbanística d'aquest indret de la vila, precisar les fases constructives d'aquest edifici, que presenta elements decoratius d'estil gòtic, així com la relació d'aquestes sitges amb la casa", afegeix el Museu. En aquests entit, recorden que "part del que avui està dins la casa havia estat abans espai de circulació públic, en una de les característiques zones porxades de la vila".

El Museu també ha precisat que qualsevol obra que té lloc en una parcel·la que està declarada com a àrea d'expectativa arqueològica en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Granollers, té com a requisit previ a l'obtenció de la llicència, un seguiment arqueològic per tal de comprovar si en el subsòl s'hi localitzen restes arqueològiques.


Bona part del centre de Granollers gaudeix d'aquest protecció patrimonial, degut a les diferents ocupacions històriques que ha tingut el centre de la ciutat, en especial les d'època romana, medieval i d'època moderna.

 

 

Participació