economia social

Granollers acull aquest dissabte la 4a Fira d'Economia Social i Solidària

Enguany té per lema 'Cuidar la terra, cuidar les persones'

per Redacció, Granollers, Catalunya | 5 de novembre de 2021 a les 18:25 |
Detall del cartell de la Fira d'Economia Social i Solidària. | Ajuntament de Granollers
Aquest dissabte la plaça Maluquer i Salvador serà l’escenari de la 4a edició de la Fira d'Economia Social i Solidària de Granollers, que enguany té per lema Cuidar la terra, cuidar les persones. Una fira organitzada per entitats locals com La Magrana Vallesana, Granollers Pedala, Granollers en Transició, L'Eixida o la FessGra, amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i de l'Ajuntament de Granollers. El suport municipal s’emmarca en el Pla d’impuls de l’economia social i solidària que desplega el Servei de Promoció Econòmica des de Can Muntanyola, amb l’ajut de la Diputació de Barcelona.

La fira té per objectiu difondre el concepte d'economia social i solidària, és a dir, "l’economia que es basa en el respecte per la terra i els seus ritmes, en la cura de les persones i en un repartiment equitatiu entre les parts implicades". Es donaran a conèixer diversitat d’activitats, iniciatives i projectes d’aquest àmbit que es desenvolupen a la ciutat i a la comarca, per fer xarxa i potenciar la intercooperació.


Algunes de les entitats i projectes que hi seran presents són: La Magrana Vallesana (associació de consumidors/ores i productors/ores agroecològics), Dimas (empresa d'inserció), Unitum Cooperativa (cooperativa social), Iaios (jerseis de fil reciclat), Boreal Comunicació Accessible (formació en llengua de signes), Grisfluor (taller de roba sostenible), Granollers Pedala (associació de ciclomobilitat urbana), Granollers en Transició (col·lectiu de persones de Granollers conscients de la crisi energètica i ecològica), Sostre Cívic (associació pionera en el foment de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús), Som Energia (cooperativa de consum d'energia verda), Som Connexió (cooperativa de telefonia) i Git Fiare (associació de banca ètica), entre d'altres.

Al llarg del dia, es podrà gaudir d'activitats culturals per a totes les edats, amb les actuacions de La Malinche, la companyia de pallassos Surti com Surti, l’espectacle de poesia de Gustavo Duch DesCivilització, els Taka Taka Chombo, un conte infantil a càrrec de Boreal Comunicació Accessible i Saigon.


També es faran, a la Sala Sant Francesc, trobades sectorials de mobilitat i d'agroecologia, i cinc xerrades sobre mobilitat, alimentació, cultura, habitatge cooperatiu i propostes per a la transició ecosocial.

A la fira es podrà tastar sucs ecològics de La Magrana Vallesana, empanades artesanes preparades per Mar del Plata i cervesa artesana feta al Vallès per Cervesa Sobre Tot.

 

Participació