1 de 10
procés català

La junta directiva de Súmate es reuneix a Sant Celoni per establir els objectius de futur

El president de l'entitat, Manel Bueno, remarca la importància d'aconseguir el màxim d'alcaldes independentistes el 2023

Junta directiva de Súmate fotografiada a la plaça 1 d'Octubre de Sant Celoni | Súmate
per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 25 d'octubre de 2021 a les 11:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'entitat Súmate s'ha reunit aquest cap de setmana a Sant Celoni, al Baix Montseny, per dissenyar l'estratègia que vol seguir en els propers mesos. En aquest sentit, es posa en marxa per créixer territorialment i comença a treballar pensant que les eleccions municipals de l'any 2023 han de suposar moltes més alcaldies independentistes i també convèncer  més gent en la construcció d'un país per i de tothom. 

El celoní Manuel Bueno, president de l'entitat, ha manifestat tres grans objectius treballats en el cònclave d'aquest cap de setmana:


Primer assenyalen que són un poble divers i plural, i si l'independentisme no té en compte aquesta diversitat "mai tindrem la República, per això som necessaris i imprescinsibles per aconseguir la República."

Un altre aspecte destacat és que a Catalunya no hi ha, ni hi ha hagut mai un conflicte lingüístic, la llengua sempre ha estat factor cohesionador, mai ha dividit. "Som una societat bilingüe, on la llengua cohesiona.", remarca Bueno.


El tercer punt és que Súmate és lleial a la societat, però en la seva diversitat i pluralitat, i "defugim de debats estèrils per demostrar qui és més independentista."

Sumar mnés i més


Manel Bueno manifesta que tothom ha de fer una gran reflexió, pensada realment en les necessitats de la gent. Si es vol una República, ha de ser per millorar les condicions de vida de les persones. Emfatitza en el fet que encara hi ha molta feina per fer, "per sumar més i més", i d'aquí a poc temps, segons Bueno, tenim un altra fita, les eleccions municipals i el territori és molt important, i Súmate estarà present i molt, per aconseguir sumar.

Bueno, resalta, que el paper de Súmate és crucial per avançar cap a la República, "no som un partit polític, però treballem per fer créixer l'esperit republicà, i serem sempre al costat, i al capdavant de projectes, si cal, per aconseguir aquesta fita".A la reunió, a més dels membres de la direcció, hi van participar els coordinadors territorials i altres persones, de renom i expertes de diferents àmbits, per dissenyar l'estratègia unitària d'acció de l'entitat. 
Participació