infància

El nou Consell dels Infants de Granollers estrena curs

Ho fa amb l’encàrrec de fer de fer "una ciutat jugable, més cohesionada socialment i amb igualtat d’oportunitats per a tothom"

per Redacció, Granollers, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 08:00 |
El nou Consell dels Infants de Granollers, amb l'alcalde Josep Mayoral. | T. Torrillas
El 20 d’octubre s’ha constituït el Consell dels Infants de Granollers d’aquest curs. L’acte ha tingut lloc a la Sala Tarafa, amb la participació de l’alcalde, Josep Mayoral, i el regidor d’Educació, infància i joventut, Francesc Arolas. També hi han estat convidades les famílies i els representants dels centres educatius. El nou Consell dels Infants s’ha constituït amb prop d’una trentena de nens i nenes, alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la ciutat.

El Consell dels Infants de Granollers té la funció principal d’incorporar les vivències dels infants i afavorir la intervenció dels nens i nenes en els debats, les propostes, els suggeriments i les queixes respecte a qualsevol actuació municipal.


En l’acte de constitució del Consell dels Infants, l’alcalde ha fet l’encàrrec per a aquest curs: participar activament en els actes de Nadal, col·laborar en el disseny de les accions del Pla estratègic Granollers 2030 i continuar participant activament en el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), amb l’Arrel Fòrum de les Adolescències.

Josep Mayoral ha demanat al Consell dels Infants un paper actiu per encarar els reptes i necessitats de la ciutat, tant presents com de futur, i dibuixar conjuntament, des de la mirada dels més joves, la ciutat que volem l’any 2030.


Segons destaca l'Ajuntament en un comunicat, el paper del Consell dels Infants en el Pla estratègic serà principalment en el vessant de "promoure la igualtat d’oportunitats i cohesió social, definint propostes concretes perquè Granollers esdevingui una ciutat jugable, amb un espai públic que propiciï la cohesió social i promogui els valors i la transformació social, i on les diferències i les particularitats siguin ateses. Es tracta d’imaginar conjuntament un futur a mitjà i llarg termini i preguntar-nos quina ciutat volem el 2030. I, un cop es tingui clara la missió, treballar per definir projectes concrets per deixar l’empremta del Consell dels Infants a la ciutat".

Aquest curs, el Consell dels Infants seguirà tenint un paper actiu al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, treballant conjuntament amb l’Arrel Fòrum de les Adolescències. Roc Morella seguirà com a vicepresident del CNIAC, en representació dels adolescents de la nostra ciutat, i Cristina Prieto continuarà com a membre representant del Consell dels Infants.


Aquests són els nens i nenes que formen el Consell dels Infants aquest curs 2021-2022:

Escola Jardí: Jana Gendra Felip i Jan Guang Cruz Moreno
Col·legi l’Estel: Pol Ribell Soler
Escola Lledoner: Arnau Salguero Seco i Joana Poms Rodríguez
Escola Turó de Can Gili: Lucia Aguilera Hernández i Mayli Vinueza Oyagata
Escola S. Espriu: Berta Escobar Santano i Daniela Vázquez Salvador
Escola Pereanton: Gil Corral Padrós i Guifré Aguilar Ontiveros
Escola Granullarius: Martina Genís Flores
Escola M. Montaña: Magno Salas Gallego
Escola F. Guàrdia: Martí Arolas Junqueras i Dina El Moussaoui
Escola Pia: Martina Galeote López i Daniela Subías Martín
Escola Educem: Ferran Pérez Ramos i Maima Kenizé
Escola Ponent: Yasmin Bahssi
Escola Anna Mogas: Adam El Ghrissat Al Haini i Aleix Meroño Martos
Escola M. Montero: Joan Keyler Magrins Rocha
Escola S. Llobet: Romà Sànchez Fernàndez
Escola Cervetó: Èric Greiner Soto i Natàlia Gómez Camarero
Escola Joan Solans: Jouseff El Moussaoui

 

Participació