obres

​El carrer Castella de Granollers serà de plataforma única

El projecte es troba en licitació i, quan comencin, les obres duraran quatre mesos

per Redacció, Granollers, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 21:46 |
Imatge actual del carrer Castella on es farà properament la urbanització en plataforma única. | Ajuntament de Granollers
El carrer Castella de Granollers es convertirà en un carrer de plataforma única, amb la calçada i voreres al mateix nivell, fet que segons destaca el consistori "en millorarà la seguretat viària i l’accessibilitat, amb la supressió de les barreres arquitectòniques". Aquesta és una de les accions previstes en el Programa d’actuació municipal de l’actual mandat (PAM 2019-2023).

Les obres al carrer permetran fer una reforma integral dels serveis del subsòl com són la renovació de la xarxa d’aigua potable i la creació de noves canalitzacions soterrades de les xarxes elèctrica, de telefonia i de telecomunicacions. També permetrà la renovació de recollida d’aigües pluvials i el canvi del paviment.


Tots aquests arranjaments "suposaran una millora de la qualitat urbana" del carrer, amb un elevat volum de vianants, tant per la seva proximitat al centre educatiu de secundària de l’Escola Pia, com a l’illa de vianants del centre de la ciutat. El carrer de plataforma única permetrà l’augment d’espai per al vianant, "i afavorirà el benestar i la vida social, alhora que suposarà un impuls pel comerç de proximitat", segons assegura l'Ajuntament.

La conversió del carrer a plataforma única i la reforma integral de tots els serveis permetrà la millora de la mobilitat a peu i la seguretat dels vianants, i contribuirà a la pacificació del trànsit de vehicles. També dotarà el carrer de major accessibilitat, amb nova senyalització tàctil dels passos de vianants per a usuaris amb dificultat visual.


El carrer incorporarà noves jardineres amb arbustos i reg automàtic, que contribuiran a separar els diferents usos del carrer, protegint el pas de vianants al costat sud del carrer. També s’eliminaran els aparcaments de motos. I es preveu la renovació de l’enllumenat públic del carrer amb tecnologia LED i el reforç de la il·luminació afegint un punt de llum a la cantonada sud-est del carrer Castella amb el carrer Guayaquil, per millorar la seguretat dels vianants.

Les obres tenen un pressupost previst de 298.168,04 euros, IVA inclòs. Actualment, el projecte està aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament i es troba en licitació. La durada prevista de les obres és de quatre mesos i es preveu que comencin en els mesos vinents.

 

Participació