salut mental

Més de 450 persones a la Caminada Popular per la Salut Mental a Granollers

Aquesta ja emblemàtica iniciativa vol lluitar contra l’estigma en aquest àmbit

per Redacció, Granollers, Catalunya | 17 d'octubre de 2021 a les 11:10 |
Imatge de la caminada Popular per la Salut Mental a Granollers. | Cedida
La VI Caminada Popular per la Salut Mental a Granollers, organitzada per la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers, de la qual forma part Benito Menni CASM de Germanes Hospitalàries, s’ha celebrat aquest matí, després d’un any i mig de pandèmia, amb un rècord de participació, congregant més de 450 persones. L’objectiu d’aquesta emblemàtica iniciativa és lluitar contra l’estigma que encara existeix al voltant de la malaltia mental.

Aquesta sisena edició, encara marcada per la situació de crisi sanitària, s’ha desenvolupat de manera diferent a les anteriors. En aquest sentit, per evitar aglomeracions i que la caminada fos fluïda i còmode, s’han organitzat, des de les 10 del matí, 4 sortides esglaonades, cada 15 minuts, 3 per a la marxa llarga de 8 km, adreçada al públic adult, i 1 per a la curta de 4 km, per a famílies amb infants.


Així mateix, s’ha substituït la botifarrada i animació́ infantil per sorpreses per als participants a diversos punts del recorregut, organitzades per les diferents entitats de la Taula de Salut Mental de Granollers. Per exemple, els usuaris del SRC de Granollers de Benito Menni CASM han preparat i entregat als assistents planters amb enciams amb el lema ‘Cuida la teva salut mental’, així com l'avituallament d’aigua i bastonets de pa, donats per Consum. Els caminants també s’han trobat amb un photocall i amb obsequis, com xapes, imants, llaminadures per als més petits i amb una peça de fruita a l’arribada, cortesia de la Tavella.

Altres obsequis de l’edició d’enguany han estat la samarreta commemorativa de la caminada, obsequi de Sirsa, que han rebut i lluït avui els primers 300 inscrits, i el sorteig, pròximament, d’una cistella de fruita i verdura ecològica entre les fotografies que els participants han etiquetat amb el hashtag #caminadasalutmentalgranollers.


“Estem molt contents d’haver pogut reprendre aquesta activitat i de l’èxit de participació, ja que significa un retorn a la normalitat, sobretot per als usuaris de salut mental, que han estat un dels col·lectius més perjudicats per les restriccions que ha comportat la pandèmia”, ha destacat assenyala Ignasi Garcia, educador social del SRC de Granollers de Benito Menni CASM.

 

 

Participació