cuina

Recepta | Arròs de sèpia i pollastre

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 17 d'octubre de 2021 a les 10:55 |
Arròs de sèpia i pollastre. | Manel Baxerias
Ingredients per a dues persones:

2 ales de pollastre

200 grams d’arròs bomba
1 barnilla de costella de porc tallada a trossos

1 sèpia tirant a gran
½ litre de fumet de peix, si no en teniu pot ser concentrat

1 gra d’all
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
½ pebrot vermell
Un grapat de pèsols
Oli d’oliva i sal
Uns brins de safrà

Preparació:

Tallem les ales de pollastre per la meitat, les salpebrem i les posem a daurar, juntament amb els trossos de costella, i mentre daura tot anirem tallant l’all, la ceba, els pebrots i el tomàquet, sense pell ni llavors.

Quan el pollastre i la costella hagin agafat color i estiguin daurats els reservem i posem a coure a la mateixa paella la sèpia tallada en trossos. En quan comenci a agafar color la traiem i la reservem. Aprofitant l’oli, al que la sèpia i les carns hauran deixat un fons, hi afegim l’all, donant-li un parell de voltes i tot seguit hi tirem la ceba i el pebrot vermell, deixant que es confiti tot a foc baix.

Quan la ceba ja estigui ben confitada li podem reincorporar el pollastre, la costella i els trossos de sèpia juntament amb el tomàquet. Un cop el tomàquet hagi reduït una mica el líquid posarem al foc en un cassó a banda el ½ litre de caldo a escalfar. En el moment que veiem que el tomàquet comença a quedar sec, afegirem els brins de safrà fent-los donar uns tombs per la paella per tal que es torrin, posarem l’arròs i ho sofregireu tot conjuntament, cas que ens sembli que hi pot caldre una mica més d’oli l’afegim.

Tan bon punt el sofregit estigui llest i posem el caldo calent, sempre el doble de quantitat que d’arròs, rectifiquem de sal i ho deixem tot junt a foc viu durant uns deu minuts, passats els que incorporarem el pèsols.

Mentre, preescalfem el forn a uns 180 graus

Passats els deu minuts baixem el foc i deixem coent durant uns cinc minuts més després dels què, cas que faci falta, posarem mes líquid i ho deixarem al forn durant uns cinc minuts, a la fi dels que traurem la paella del forn i la deixarem reposar tapada un parell o tres de minuts més.

 

Participació