1 de 10
mobilitat

Cardedeu inicia un projecte en què voluntaris passegen gent gran o amb poca mobilitat amb tricicles elèctrics

'En bici sense edat' vol millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar dels usuaris

Persones voluntàries amb els tricicles adaptats. | Ajuntament de Cardedeu
per Redacció, Cardedeu, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 13:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Cardedeu ha adquirit dos tricicles adaptats per posar en marxa En bici sense edat, un projecte per millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i amb mobilitat reduïda a través de l’organització de passejades en tricicles elèctrics conduïts per persones voluntàries. 

Segons destaca el consistori, el projecte "promou l’envelliment actiu, el bon tracte i l’acompanyament a les persones d’edat avançada o amb mobilitat reduïda i la creació de noves relacions intergeneracionals, així com combatre l’aïllament social i la soledat no desitjada". 


La iniciativa va ser proposada per l'entitat Cardedeu Vital. Les persones voluntàries faran formació prèvia a través de la coordinadora d’En bici sense edat, que ja funciona a d’altres municipis catalans i que ofereix suport i acompanyament.

"Cardedeu reuneix les característiques idònies per al projecte per la gran quantitat de quilòmetres de carril bici i per ser un poble pla, amb un entorn natural privilegiat", afegeix el consistori. "Es promouen valors com la solidaritat, la generositat, el tracte respectuós amb les persones i l’entorn, el benestar i la salut de les persones beneficiàries de l’activitat, així com de les voluntàries i la sostenibilitat", defensen.

 

Participació