salut

Més de 600 persones reclamen a la Llagosta la reobertura de les urgències nocturnes del CAP

L'alcalde critica que s'ha fet "una retallada encoberta" amb el servei

per Redacció, La Llagosta, Catalunya | 13 d'octubre de 2021 a les 22:02 |
L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, dirigint-se als concentrats. | Ajuntament de la Llagosta
Més de 600 persones -segons l'Ajuntament- s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la Llagosta per reclamar la reobertura del servei d'urgències nocturnes al Centre d'Atenció Primària. La concentració va ser convocada a través de les xarxes socials i el consistori s'hi ha sumat. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i Marea Blanca han desplegat una pancarta amb el lema Les llistes d'espera maten i No a la mercantilització de la salut.

Segons recull l'Ajuntament en un comunicat, l'alcalde Óscar Sierra s'ha dirigit a la ciutadania per insistir en la necessitat de resoldre la situació: "La Llagosta torna a estar al carrer per defensar la sanitat pública, que és universal. Volem que es torni a l'atenció presencial com més aviat millor i la reobertura del servei d'urgències nocturnes. Volem els serveis com els volíem abans de la pandèmia". En aquest sentit, ha recordat que el municipi té "zero casos de Covid-19 des de fa una setmana". A més, ha criticat: "La Llagosta era un dels pocs municipis on encara hi havia urgències nocturnes i han aprofitat per fer una retallada encoberta i la ciutadania de la Llagosta ha dit, una vegada més, no a les retallades. Volem una sanitat pública per utilitzar-la".


Sierra també ha explicat que demà dijous el consistori es reunirà amb la Generalitat per parlar del projecte del nou ambulatori: "Volem veure'l, quins seran els serveis que s'hi oferiran. També tenim una reunió amb els serveis territorials per parlar sobre el servei actual que es fa al CAP i veure què volen fer, perquè nosaltres tenim la reivindicació de la reobertura del servei d'urgències nocturnes. Fins ara no ens han contestat, esperem que en la pròxima reunió ho facin", ha etzibat.

Durant l'acte, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès ha recollit signatures per reclamar canvis en la sanitat pública, com ara baixar la ràtio de les llistes d'espera, que es recuperin les visites presencials i teleassistència per a temes administratius, entre d'altres.

 

 

Participació