patrimoni

Inici d'obres d'adequació de la zona d'aparcament de Sant Miquel del Fai

Els treballs tenen un termini d'execució de sis mesos

per Redacció, Sant Feliu de Codines, Catalunya | 13 d'octubre de 2021 a les 15:30 |
Projecte d'adequació de la zona d'aparcament de Sant Miquel del Fai | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres d'adequació de l'aparcament i zona d'acollida de visitants de Sant Miquel del Fai. L'objectiu d'aquesta actuació, que té un pressupost de 780.630 euros i un termini d'execució de sis mesos, és la millora del vial d'accés al recinte des de la carretera BV-1485, l'adequació de l'àmbit d'acollida i del pont d'entrada a l'espai natural i la recuperació de la zona de reserva d'aparcament.

Les obres comprenen la pavimentació amb formigó i aglomerat asfàltic del vial d'accés per al pas de vianants i vehicles, amb la recuperació de les vistes sobre la llera del riu Rossinyol, la conversió en zona de vianants i reordenació de l'espai públic de la zona confrontant del pont a través de pavimentació amb pedra natural i formigó, així com la incorporació de mobiliari urbà i reserves d'espais per al desembarcament i recollida de visitants.


L'actuació també inclou el condicionament de l'espai d'aparcament preexistent, amb la previsió de successives plataformes de paviment de sauló ajustades a la topografia preexistent, amb capacitat per a uns 100 cotxes i 3-4 autobusos, a més d'espais de recàrrega. El projecte també inclou un recorregut específic per als vianants al costat de la llera del riu, dissenyat amb criteris de plantació pròpia de l'entorn, la preservació de la permeabilitat del sòl així com la integració dels elements i mobiliari urbà.

L'àmbit d'actuació és d'aproximadament 7.500 m² i les obres preveuen la incorporació d'enllumenat públic respectuós amb la protecció del medi natural on s'integra i la preinstal·lació dels element bàsics necessaris per a una futura gestió intel·ligent de la reserva d'aparcament.

 

Participació