12-O

Turull diu a Granollers que «tenim l'obligació» de persistir

L'exconseller ha estat a l'acció de protesta que es viu cada dimarts a la ciutat

per Redacció, Granollers, Catalunya | 13 d'octubre de 2021 a les 14:52 |
Turull, al centre de la imatge, durant l'acte de protesta. | Junts per Granollers
L'exconseller Jordi Turull ha estat aquest dimarts a Granollers, on ha participat a l'acció que, des de fa setmanes i amb el lema Prou repressió, s'organitza a la capital comarcal, i que ha coincidit amb el 12 d'octubre. L'acció l'organitza l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, els CDRs i el Consell per la República, amb el suport i col·laboració dels partits polítics independentistes de la ciutat.

Un cop acabada l’acció, la responsable de l’ANC, Assumpta Redondo, ha fet una introducció per destacar que aquest dimarts es celebraven tres coses: "L’aniversari de la independència de Guinea Equatorial d’Espanya l’any 1968, la declaració d’independència del Paraguai l’any 1813 i la presència a Granollers de l’honorable conseller Jordi Turull".


En la seva intervenció, Turull ha dit que tenia ganes d'estar a Granollers "per agrair personalment tot el suport que ens heu dispensat i per ser-hi sempre. Des de la presó, quan veiem aquesta reacció, ens adonàvem que no teníem dret al desànim". Turull també ha destacat de la feina que encara queda "per aturar la repressió política que patim" i ha recordat que "ens han donat un indult revisable, condicionat i parcial i que fins que aquí no puguin venir també tots els companys i companyes que pateixen l’exili no serem lliures". Un desig que ha fet extensible "a les més de tres mil persones represaliades des de l’1 d’octubre del 2017".

Turull, finalment, ha acabat la seva intervenció destacant que "tot i tenir una llarga inhabilitació política, vull refermar el meu compromís amb les meves conviccions i objectius polítics que compartim". I ha afegit: "Tenim l’obligació de fer-ho perquè disposem de la fórmula per guanyar aquest Estat, junts i sense por".


Maria Glòria Casanovas, en representació d’Òmnium Cultural, i abans de tancar l’acte amb el cant d'Els Segadors, ha recordat que "a Catalunya, el 12 d’octubre, no tenim res a celebrar".

 

Participació