ENTREVISTA

«T'alegra que et diguin que el Mundial no seria possible sense els voluntaris i les voluntàries»

Carme Costa serà una de les col·laboradores de la cita mundialista que es viurà el desembre a Granollers

per Jaume Ventura Busquets, Granollers, Catalunya | 16 d'octubre de 2021 a les 10:15 |
Carme Costa, davant del Palau d'Esports de Granollers. | Jaume Ventura Busquets
Granollers acollirà, de l'1 al 19 de desembre, el Mundial d'Handbol femení. Una cita molt important per la ciutat i per l'esport femení que tindrà en els voluntaris i les voluntàries un dels seus principals pilars. En aquesta entrevista, Carme Costa explica a NacióGranollers per què s'ha fet voluntària i què espera de la cita mundialista.

-Per què és voluntària?

-(Riu) Quan era jove em van oferir la possibilitat de ser-ho pels Jocs Olímpics. M'ho vaig passar tan bé i vaig aprendre tantes coses i maneres de fer... vaig obrir els ulls a un món que desconeixia.

-No és l'únic cop que ha estat voluntària a Granollers.

-No, no! També ho vaig ser al Mundial d'Handbol masculí (2013) i a la mitja marató de la ciutat.

-Què li aporta?

-Tinc la sensació que trenques la rutina i que t'aporta moltíssim. Coneixes gent, fas coses que no acostumes a fer, practiques l'anglès...

-Tot són avantatges, doncs!
-Sí. Quan vaig saber que el Mundial femení es faria a Granollers, encara vaig dubtar menys, perquè els equips estan una mica deixats de la mà de Déu i sense el protagonisme que es mereixen.

-A més, amb l'aparador que suposarà per la ciutat.
-Això mateix. Ho veig com una forma diferent de contribuir a aquesta gran cita. Tu pots comprar una entrada i anar a veure els partits, però si ho vius des de dins i pots ajudar que tot vagi bé, que tot estigui net, que les acreditacions estiguin a punt... t'emociones més que només veient si guanya un equip o un altre. És una cosa per sentir-te bé amb tu mateixa i per tenir més autoestima.

-Què creu que pot aportar?
-El que em diguin. El dia de la presentació de Granollers com a seu, per exemple, vaig acompanyar a portar pancartes. Però puc vendre entrades, controlar accessos, ajudar els periodistes...

-En resum: col·laborar.
-És que es tracta d'un gran projecte! I t'alegra quan et diuen que el Mundial no seria possible sense els voluntaris i les voluntàries. Hi ha molta feina al darrere. 

-Què creu que pot generar per la ciutat, aquest mundial?
-Vindrà gent de tot arreu i es retransmetrà per tot el món. Granollers es posicionarà encara més com a referent per l'handbol, i suposo que comerç, hosteleria i col·laboradors també ho notaran de forma positiva.

-I per l'esport femení?
-Que se'n parli. Que es vegi que les jugadores que venen són molt bones jugadores i que poguem conèixer les estrelles d'aquest esport.

 

Participació