mundial d'handbol femení

Granollers es vesteix de gala a 53 dies de l'inici del Mundial d'Handbol femení

La Porxada acull un acte amb jugadores de diversos esports com a protagonistes

per Redacció, Granollers | 9 d'octubre de 2021 a les 15:30 |
La Plaça de la Porxada de Granollers ha acollit aquest divendres a la tarda l'acte inaugural de la localitat vallesana com a seu del Campionat del Món d'Handbol Femení. A només 53 dies de l'inici de la cita mundial, la capital del Vallès Oriental ha celebrat una jornada en què han tingut protagonisme les jugadores de diversos clubs de la ciutat, la dansa i entitats com els Xics o les Timbaleres dels Diables de Granollers.De fet, la presentació de la cita mundialista ha comptat amb diverses jugadores ja en un primer moment: han pujat a l'escenari Martina Capdevila, jugadora del KH-7 Balonmano Granollers; Carlota Ferrer, del cadet; Júlia Monplet, de categoria infantil; i Montse Cladellas, de veteranes. Totes han mantingut un diàleg amb el conductor de l'acte, Jordi Serra, i, a l'acabar, han llençat unes pilotes d'handbol per destapar unes primeres pancartes on es veuen cares de noies esportistes d'altres disciplines.
Tot seguit, jugadores d'altres clubs de la ciutat han portat més pancartes a l'escenari i s'han anat incorporant al conjunt.

També hi hagut les actuacions de grups de danses urbanes de la ciutat: MA’GIRLZ, de l’escola MIZONA, i Wachufleiva, de l’escola Km 13 Dance Studio.

En el torn dels parlaments, el president de la Federació Espanyola d'Handbol, Francisco V. Blázquez, ha destacat que "aquest Campionat de el Món és un homenatge per a tot l'handbol femení, un reconeixement per a les jugadores actuals i un llegat per al futur". Per la seva banda, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha destacat una dada que posa a la localitat en l'elit mundial: "Només dues ciutats han estat seus de Jocs Olímpics, Mundials d'handbol masculí i femení. Una és Munic, i l'altra Granollers". Finalment, David Escudé, diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, ha reconegut que "més que el tren de sortida, aquest és el tren d'arribada, només queden 53 dies per gaudir d'aquest gran Campionat de el Món".

Finalment, s'ha encès un compte enrere i els Xics han aixecat un pilar amb una anxeneta que ha desplegat la pancarta amb la inscripció "Comptem amb tu". Un castell de focs al terrat de l'ajuntament ha donat l'acte per finalitzat.

 

Participació