cuina

Recepta | Peus de porc amb rovellons

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 9 d'octubre de 2021 a les 14:05 |
Peus de porc amb rovellons | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

2 peus de porc tallats pel mig


400 grams de rovellons

1 ceba gran


3 tomàquets madurs

Oli d’oliva


1 got de vi ranci

2 caienes petites sense llavors

1 pastanaga

1 branqueta d’api

10 grans de pebre negre

El brou de la cocció del peus

Sal

 

Per la picada

1 gra d’all

1 branca de julivert

8 o 10 ametlles torrades

½ presa de xocolata negra

 

Elaboració:

En una olla posem a bullir els peus partits per la meitat ben nets, juntament amb la pastanaga, la branqueta d’api el pebre i sal. Un cop siguin cuits, a foc lent tardaran entre una hora i mitja o dos. Els reservem.

Farem el sofregit en una cassola amb l’oli amb la ceba tallada fina. Un cop enrossida hi afegim els tomàquets ratllats, sense pell ni llavors i les caienes.

Deixem concentrar el sofregit i el mullem amb el vi ranci, deixant-lo reduir.

Saltem els rovellons, prèviament nets i tallats en trossos, amb una mica d’oli.

Afegim a la cassola els peus cuits i els mullem de tant en tant amb una mica del brou de cocció, deixem que faci la xup-xup i tastem com està de sal, si cal corregim.

Afegim els rovellons a la cassola i ho deixem coure tot junt.

Mentre couen preparem una picada amb el gra d’all, el julivert, les ametlles torrades i la xocolata.

Quan faltin un 10 o 15 minuts per servir afegim la picada, deixatada amb una mica de brou de cocció dels peus. Deixant-ho coure tot junt els últims 15 minuts i ja podem servir.

 

Participació