mobilitat

Desconvocada la vaga de maquinistes de Rodalies

El sindicat Semaf i la ministra Raquel Sánchez confirmen l'acord per restablir el servei

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 07:52 |
Un grup de passatgers intentant entrar en un comboi | ACN
El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) i Renfe han anunciat aquest dijous que desconvoquen la vaga de maquinistes després que l'empresa hagi decidit atendre "les demandes" per "recuperar el servei públic que abans de la Covid prestava la companyia als ciutadans".

Semaf ha explicat que un altre dels acords que han assolit és "el compromís de mantenir la integritat de l'empresa i del seu personal davant de privatitzacions i transferències". "El Grup Renfe ha acceptat recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l'empresa pública i els seus treballadors", ha assenyalat en un comunicat. El col·lectiu de maquinistes també lamenta "profundament" la situació que, "provocada pel Grup Renfe", han hagut de viure els usuaris.


L'acord també ha estat confirmat pel govern espanyol, i en concret per la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Sánchez explica que l'acord "refrenda mesures que Renfe ja tenia en marxa, com la recuperació de serveis i la incorporació de nous maquinistes".
 
Els maquinistes de Renfe, i per tant, també Rodalies, feia cinc dies que estaven de vaga, dels quals només aquest dijous havien donat cobertura als serveis mínims. Les dues parts s'havien citat avui mateix per acostar posicions, i a altes hores de la nit han pogut assolir l'acord per restablir el servei.


Altres notícies que et poden interessar


​​​

 

Arxivat a:
Societat, vaga, Rodalies, Renfe
Participació