El PSC suspèn de militància un regidor de Cànoves i Samalús per assaltar un taxi a punta de pistola

Eduard Beltran hauria robat 11.000 euros al conductor i va ser detingut el dilluns a Barcelona

per Sara González, Barcelona, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 13:28 |
Un taxi de Barcelona en circulació | Carlos Baglietto
El PSC ha suspès de militància i activat l'expulsió del partit del regidor de Cànoves i Samalús Eduard Beltran. El motiu, segons han avançat diversos mitjans, és que el dilluns va ser detingut per la Guàrdia Urbana per, presumptament, haver assaltat a punta de pistola un taxista, a qui també va robar 11.000 euros. 

"Hi ha un tribunal que confirma la detenció i que li retira el passaport", confirmen fonts del PSC, que ja ha traslladat un expedient d'expulsió a la Comissió de Garanties del partit. Beltran va ser detingut al barri del Guinardó, al cap de futbol del Martinenc, el dilluns i conduïa el vehicle assaltat.


Prèviament, hauria assaltat dues víctimes més al Moll de Gregal per motius vinculats a una estafa relacionada amb el negoci de les criptomonedes. El regidor s'hauria fet passar per agent de la Guàrdia Civil mostrant la pistola i una falsa placa i va robar-los diners i els telèfons mòbils. Després va assaltar un taxi a punta de pistola i va estavellar el vehicle. La Guàrdia Urbana el va aconseguir localitzar seguint el rastre d'ubicació d'un telèfon mòbil.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Beltran ha quedat en llibertat provisional després d'haver passat a disposició judicial i se li ha retirat el passaport, així com prohibit que pugui sortir de territori espanyol. Se li imputen els delictes de robatori amb violència i furt i ús de vehicle a motor. 


Un cop el tribunal ha confirmat la situació de Beltran, el PSC ha emès un comunicat per activar la via de l'expulsió de la formació. Els socialistes tenen quatre regidors a Cànoves i Samalús i Beltran es va presentar a les llistes de les municipals del 2019 en setè lloc. 

 

Participació