1 de 10
área metropolitana

Marta Farrés, presidenta de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità

La flamant entitat concentra nou municipis, cinc dels quals dels Vallesos

Marta Farrés | Juanma Peláez
per A.H., Sabadell, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat escollida presidenta de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità, una flamant entitat que va començar la seva marxa el passat mes d'abril i reuneix nou municipis de l'àrea metropolitana -a més de Sabadell, Terrassa, Rubí, Granollers, Martorell, Mataró, Mollet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú-.

D'aquesta manera, Farrés es converteix en la primera presidenta de l'organització, després que l'assemblea constituent així ho hagi decidit aquest dijous en la trobada, duta a terme a la Nau Gaudí, a Mataró. L'alcaldessa ha expressat "l'orgull" de liderar el projecte que "representa prop de 900.000 habitants però que pot arribar a gairebé tres milions i que treballarà perquè els municipis i comarques de la segona corona tinguem veu pròpia i se'ns escolti".


Ha destacat que aquest front comú "ens donarà més força com a interlocutors però també ens permetrà identificar millor l'abast de les problemàtiques i articular i coordinar mesures que comportin solucions reals i efectives". A més de Farrés, també s'han escollit les vicepresidències, a càrrec dels batlles de Martorell i Vilafranca, Xavier Fonollosa i Pere Regull, respectivament.

És la primera reunió de l'ens, després que el passat mes d'abril es fixessin les bases de l'associació amb la signatura del document de la Declaració de Martorell, on es va dur a terme la presentació d'aquesta iniciativa de les nou localitats. 

 

Participació