medi ambient

Caldes serà el municipi més gran de Catalunya amb comunitat energètica pròpia

Es consumirà l'energia produïda localment

per Redacció, Caldes de Montbui, Catalunya | 10 d'octubre de 2021 a les 10:00 |
Presentació de la CEL de Caldes | Ajuntament de Caldes de Montbui
Caldes de Montbui ha posat en marxa una Comunitat Energètica Local (CEL). Segons explica el consistori en un comunicat, és "una manera d’empoderar les persones a través d’un nou model de generació i consum, on l’energia es produeix localment i, per tant, es guanya independència respecte les grans plantes de generació". "La CEL de Caldes transformarà la manera en què la ciutadania calderina accedeix a l’energia, fomentant la producció d’energia renovable en l’àmbit local i el consum eficient de recursos, sense deixar de banda la població més vulnerable", afegeixen.

A més, segons defensa l'Ajuntament, "oferirà beneficis a nivell econòmic i social, ja que generarà ingressos locals derivats de la seva construcció, operació i manteniment".


La iniciativa neix per impulsar la transició energètica al municipi i l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica de la població calderina.

La ciutadania podrà participar en La Cel sense canviar d’empresa comercialitzadora i a través de dues modalitats: compartint l’energia de plaques instal·lades en equipaments municipals (previ concurs públic) o fomentant la generació d’energia fotovoltaica en instal·lacions privades. Els detalls de cadascuna d'elles es poden trobar 


L’alcalde, Isidre Pineda, el regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martin, i el personal tècnic  a càrrec de l’Oficina d’Acció Climàtica, han presentat les línies generals de La CEL convidant a la ciutadania a interessar-se pel projecte i a fer una preinscripció prèvia a través del formulari en línia o a l'Oficina d’Acció Climàtica (pl. de la Font del Lleó, 11 - Tel: 93 519 00 05  -  accioclimatica@caldesdemontbui.cat (atenció presencial amb cita prèvia)

 

 

Participació