1 de 10
Ateneu Popular les aigües

La policia desocupa l'antiga planta embotelladora Aigua del Montseny de Sant Esteve de Palautordera

Dissabte diversos joves l'havien ocupat per impulsar-hi l'Ateneu Popular Les Aigües

Els Mossos d'Esquadra entren a les instal·lacions d'Aigua del Montseny per desllotjar els joves de l'Ateneu Popular Les Aigües | Les Aigües
per Redacció, Sant Esteve de Palautordera | 4 d'octubre de 2021 a les 19:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diverses entitats i partits polítics dissabte a migdia es feien ressò de l'ocupació de les antigues instal·lacions de l'empresa Aigua del Montseny de Sant Esteve de Palautordera. "A Sant Esteve hi ha un nou espai alliberat!! Celebrem aquest nou Ateneu Popular que omplirà un mica més de vida el Baix Montseny" o "Avui s'ha recuperat la fàbrica d'aigües del Baix Montseny (Sant Esteve) per donar inici al projecte de l'Ateneu Popular Les Aigües.", eren alguns dels missatges que es podien llegir a travñés de les xarxes socials.


Els impulsors de l'ocupació també havien fet públic un ampli programa d'activitats que s'havien de desenvolupar durant tot el cap de setmana. A primera hora de la tarda, però, ja es veia que la cosa no aniria pas tant bé com s'havia previst. El missatge dels impulsors del projecte era clar "Ha marxat la policia ja fa estona per deixar-nos dinar tranquiles. Aquesta tarda seguim amb la mateixa idea planificada. Tenim ganes de veure més moguda de gent i així podeu descobrir l'espai". Poc abans de dos quarts de cinc de la tarda la intervenció de la policia va acabar amb l'ocupació.


Per aquest motiu, es va convocar a una concentració a la plaça de la Vila davant del consistori, on es va llegir un manifest en el qual s'expressa que "
Farts de promeses buides per part de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera, hem intentat donar una nova vida les ruïnes. Hem estat tot el matí netejant i suant per tal d'aconseguir un espai pel poble, un espai per tots."

Diuen que ja fa temps que demanen un lloc autogestionat pels joves, un lloc on estudiar, assajar, formar-se o divertir-se. "Un lloc, però, que mai s'ha materialitzat a pesar de totes les nostres queixes i demandes, que ja venen d'anys enrere." És per això, diuen, que havirn posat les seves ganes i il·lusions en Les Aigües, un espai malmès i descuidat, per donar-li una nova vida, per donar nova vida a Vallflorida.


"Malauradament, més de 20 Mossos de l'ARRO ens han desallotjat de manera molt ràpida i violenta. Érem poques, i no hi hem pogut fer res. Des d'aquí volem denunciar aquesta actuació clarament desproporcionada. Cal remarcar que és el primer cop que entren els antiavalots a aquest poble, i ja veieu per què ha sigut."
 

Contra els joves organitzats


Des de l'Ateneu Popular Les Aigües es demanen Per què quan hi ha botellots massius no passa res i Per què quan la gent entra a destruir Les Aigües dia rere dia no passa res. Pels impulsors del projecte la resposta és clara: Creiem que queda clara quina és la posició de l'Ajuntament i de la policia: "només s'ha actuat quan els joves s'han organitzat, quan ens hem sortit de la norma per teixir comunitat i crear cultura. Avui han quedat retratats: a pesar del diàleg durant el matí, no s'ha et res per evitar l'entrada brutal de la policia, sabent que estàvem allà de manera totalment pacífica."

Asseguren que ho tenen clar i que ja saben de quina banda estan. És per això que exigeixen solucions  ja. Consideren que la creació d'un espai d'oci alternatiu pels joves ja no ha de ser una cosa negociable, sinó que ha de ser una cosa tangible i imminent. "Estem oberts a parlar i a dialogar, però tenim pressa. En cas que no funcioni, volem remarcar que ho tornarem a fer." Remarquen que són més del que sembla i trobaran valtres vies per aconseguir-lo. "Perquè l'aigua pot estar quieta i calmada, però quan baixa amb força no hi ha qui l'aturi.",, diuen des de l'Ateneu Popular Les Aigües.

 

Pancartes de protesta pel desallotjament del jovent de l'Ateneu Popular Les Aigües de Sant esteve de Palautordera Foto: Les Aigües 

 

Participació