trànsit

La Roca del Vallès reclama una «actuació urgent» per desmuntar l'estructura del peatge de l'AP-7

L'Ajuntament diu que l’impacte sobre la mobilitat i el medi ambient és "preocupant"

Vehicles passen pel peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès, ja sense barreres. | ACN
per Redacció, La Roca del Vallès, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de la Roca del Vallès ha demanat una "actuació urgent" per desmuntar l'estructura del peatge de l'AP-7, que es va alliberar el passat 31 d'agost. En un comunicat, alerten que l’impacte sobre la mobilitat i el medi ambient d'aquesta falta de concreció "és preocupant", i el consistori demana "compromís ferm" per fer les actuacions necessàries per no “seguir perjudicant” la ciutadania de la Roca del Vallès.

"L’Ajuntament és en permanent contacte amb el departament de Territori i Sostenibilitat per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, que està sotmesa a retencions de trànsit diàries, a més de l’empobriment de la qualitat de l’aire. En especial a la zona de Santa Agnès de Malanyanes, on des de fa temps es reclama una millora dels accessos per garantir la seguretat de la població", afegeixen.


En aquest sentit, alerten que la liberalització del peatge de l’autopista ha comportat un augment del trànsit, "a la vegada que no s’ha adequat la via i es formen moltes retencions pràcticament a diari". "Per l’Ajuntament, l’obertura de vials és una mesura totalment insuficient, i reclama que s’actuï urgentment per desmuntar tota l’estructura del peatge. A la vegada, cal que s’adeqüi la via i es reforcin els elements de seguretat", reblen.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha destacat: "La Roca sempre ha estat solidària amb el país, i ara reclamem que s’inverteixi per donar una mica més de suport a la nostra gent. L’aixecament de les barreres del peatge ha tingut un impacte preocupant, i cal que es prenguin mesures perquè no es perjudiqui la qualitat de vida del nostre veïnat. Volem un compromís ferm de les altres administracions per tirar endavant les iniciatives de millora necessàries".

 

Participació