govern

Vilagrà diu que l'estabilitat al Govern no perilla i remarca l'acord per l'autodeterminació i l'amnistia

L'alcalde de Mollet reclama a l'executiu una millora del finançament dels serveis cofinançats

per Redacció, Mollet del Vallès, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 17:41 |
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al costat de l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs | ACN
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que les divergències mostrades durant el debat de política general entre ERC, JxCat i la CUP no fan perillar l'estabilitat del Govern. En una visita a Mollet del Vallès aquest divendres, Vilagrà ha refermat que l'executiu "té molt clar" que l'objectiu polític passa per assolir l'autodeterminació i l'amnistia. La consellera ha assegurat que les discrepàncies en determinades qüestions entre Esquerra i Junts són "lògiques" perquè formen part, ha dit, de "les diferents cultures polítiques". En el cas de les diferències amb la CUP per a un nou referèndum, hi ha restat importància, tot recalcant que la majoria del Parlament va votar resoldre el conflicte amb l'Estat "a través del diàleg".

En ple quart aniversari del referèndum de l'1-O, Vilagrà ha definit aquella jornada del 2017 com "un moment d'il·lusió, de neguit i de possibilitat de què la societat s'autodeterminés". "Tenim ben present aquella capacitat que vam tenir tots junts de dur a terme un moment d'eclosió", ha afegit, a preguntes de la premsa. Vilagrà ha assegurat que aquella votació ha desencadenat un objectiu polític que el Govern "té molt ben travat": "L'autodeterminació i l'amnistia per a aquest país".


Respecte el debat de política general celebrat aquesta setmana, la consellera de Presidència ha defensat la fermesa de les relacions amb JxCat i la CUP. Tot i que els republicans i els post convergents han mostrat evidents diferències en qüestions com el futur de l'aeroport del Prat, Vilagrà ha assegurat que això forma part del tarannà polític de cadascuna de les formacions, "i així s'ha visualitzat al debat de política general". "Però és evident que el govern de la Generalitat té un full de ruta clar i el seguirà", ha recalcat.

Pel que fa a la falta d'entesa amb la CUP per fer un referèndum d'autodeterminació abans que acabi la legislatura, Vilagrà també ha rebatut qualsevol esquerda en l'estabilitat que els cupaires donen al Govern. Ha recordat que el pacte amb els anticapitalistes "diu que s'aniran concretant els propers passos en funció del moment polític" i ha situat la persistència de la CUP per a un nou referèndum en la pretensió de marcar perfil des del Parlament.


"Al debat d'aquesta setmana tothom ha exposat com veu la situació política des del seu posicionament", ha apuntat, mentre ha celebrat que la majoria independentista es va decantar per "resoldre el conflicte polític des del diàleg, la negociació i la resolució democràtica". Vilagrà ha defensat que durant el proper any "s'ha de treballar en aquesta línia".

La consellera de Presidència ha fet aquestes declaracions durant una visita a Mollet del Vallès, on s'ha reunit amb l'alcalde Josep Monràs. El batlle ha reclamat al Govern una millora del finançament dels serveis cofinançats "per evitar la tensió econòmica dels comptes locals" i ha instat Vilagrà a afrontar nous projectes socials compartits. La consellera s'ha compromès a revisar els pagaments al consistori i a "vehicular nous projectes".

 

Participació