ple municipal

Granollers vol que la taxa d'escombraries vagi en funció dels residus que es generin

El ple aprova inicialment la licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària

per Redacció, Granollers, Catalunya | 2 d'octubre de 2021 a les 12:25 |
Un treballador de neteja viària de Granollers. | Ajuntament de Granollers
El ple de l'Ajuntament de Granollers ha aprovat inicialment al ple d'aquest dimarts, amb els vots de PSC, Junts per Granollers i Ciutadans, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Primàries, la licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària. Un procés que obre el procediment per escollir l'empresa que assumirà, a partir de l'any 2022, un contracte de gairebé 52 milions d'euros per als pròxims deu anys sense possibilitat de pròrroga. El contracte amb l'anterior adjudicatària va caducar a principis d'any i també ha estat prorrogat fins que acabi l'actual procés.

La regidora de Serveis i Via Pública, Andrea Canelo, ha explicat que tot plegat té un doble objectiu: "Neteja de la via pública i del mobiliari urbà i recollida dels residus de la via publica, a més de la recollida domiciliària de fraccions de resta, orgànica; dels contenidors de la via pública i voluminosos; la gestió de les plataformes mòbils de l'illa de vianants, de la recollida comercial de la resta i l'orgànica; i de la recollida dels mercats del dijous, de Can Bassa, de la Plaça de la Corona i de Sant Carles, entre d'altres". A més, s'inclou la recollida de l'oli domèstic.


Canelo també ha assegurat que el nou contracte servirà "per millorar la qualitat del servei, disposant de més hores per intensificar serveis ja existents, ampliar la neteja viària a diumenges i festius i a polígons i aparcaments públics, potenciar i incrementar la recollida selectiva i reduir la fracció resta".

El consistori destaca que un dels principals canvis serà per fer "més just" el pagament de la taxa: "Farem realitat el pagament per generació, premiant els qui generen menys residus no reciclables i repercutint més costos als que no. Trobarem la millor tecnologia i tancarem contenidors per saber quants cops s'obren. Per aquí va el futur, i Granollers no es quedarà enrere", ha assegurat Canelo.


La regidora també ha reflexionat sobre la importància d'un contracte com aquest: "Si alguna cosa bona ens ha deixat pandèmia és de la necessitat de gaudir de la proximitat. Hem apreciat, encara més, la cura de l'espai públic, que el volem verd, net i endreçat. Però tots nosaltres tenim el poder a les nostres mans. Decidim com volem fer els coses i fem-les".

La regidora també ha explicat que es subrogaran tots els tots treballadors.


Segons recull VOTV, pel portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre, el nou contracte farà "agafar més consciència ciutadana sobre generar residus i la importància de la recollida selectiva". ERC i Primàries han coincidit en demanar que la comissió de seguiment incorpori l'oposició". 

 

Participació