empresa

Delta Tecnic preveu augmentar la producció a Sant Celoni i estrena planta a Mèxic

L'empresa espera tancar 2021 amb un creixement del 16% respecte a l'any anterior, traduint-se en uns ingressos d'aproximadament 47,4 milions d'euros

per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 15:26 |
Planta Delta Tecnic Sant Celoni | Arxiu
L'empresa Delta Tecnic, amb planta de producció a Sant Celoni, acaba de posar en funcionament la nova fàbrica que s'ha construït a Querétaro, a Mèxic, on produeix concentrats de color destinats principalment a cables per a l'automoció. La intenció és focalitzar la fabricació a escala nacional, per després abraçar altres països de el continent americà, segons ha detallat aquest dijous el CEO de la companyia, Eric Xirinachs.
 

L'aspiració de Delta Tecnic és créixer a Mèxic entre un 12 i un 15% anual durant els primers cinc anys, un període en què la firma dona per fet que ampliarà les instal·lacions que acaba d'estrenar.
 

El fet d'haver construït la planta a Mèxic no afectarà la producció de la planta que disposa a Sant Celoni. De fet, Xirinachs ha anunciat inversions imminents per millorar el consum energètic i la gestió de residus.
 

En els primers sis mesos de l'any, Delta Tecnic ha experimentat una forta recuperació, aconseguint una xifra de vendes global un 30% superior a la de 2020. L'empresa espera tancar 2021 amb un creixement del 16% respecte a l'any anterior, traduint-se en uns ingressos d'aproximadament 47,4 milions d'euros. Tot i l'impacte de la pandèmia en els clients, especialment en el sector de l'automoció, les vendes el 2020 amb prou feines es van ressentir un 6%.


 
La previsió de contractació en els pròxims cinc anys passa per arribar a una plantilla d'aproximadament 50 empleats, ja que s'espera ampliar la capacitat productiva any rere any, tant a Mèxic com a Sant Celoni. En l'actualitat, la companyia ja compta amb 32 treballadors a Mèxic i amb 160 a Barcelona, sumant una plantilla global de 192 persones.

Els propietaris de l'empresa són els socis fundadors, Salvador Torras i Martí Baqués i la gestora de fons Aurica Capital, que va entrar en l'any 2017 prenent el 40% de l'capital.
 

 

Participació