motor

Àlex Palou, de Sant Antoni de Vilamajor, campió de la IndyCar

El pilot guanya la màxima categoria americana de monoplaça i es converteix en el primer pilot estatal en aconseguir-ho

per Redacció, Sant Antoni de Vilamajor, Catalunya | 27 de setembre de 2021 a les 10:45 |
Àlex Palou campió de la IndyCar | Honda Racing
El pronòstic s'han fet realitat i Àlex Palou s'ha proclamat campió de la IndyCar en el Gran Premi de Long Beach, la màxima categoria americana de monoplaça i en el seu segon any a la competició el jove pilot de Sant Antoni de Vilamajor, 24 anys, s'ha convertit en el primer pilot de l'Estat espanyol en aconseguir-ho.

Àlex Palou que ha entrat a la meta en quarta posició, en tenia prou en fer-ho en l'onzena, ha tingut la cursa controlada en tot moment i des de la novena plaça on ha començat la carrera decisiva ha anat guanyant posicions fins consolidar-se en aquesta quarta posició. Després d'aquesta victòria el vilamajorí es converteix en una de les grans figures del motor internacional.


El pilot de l'equip Chip Ganassi ha estat, sense cap mena de dubte, qui ha merescut el títol ja que ha sigut qui ha liderat durant més setmanes que cal altre pilot i ha sabut mantenir la sang freda quan han arribat els problemes, com tres gripades de motor que li van fer perdre molts punts i, fins i tot, el liderat en moments decisius de la competició.
  El podi final del campionat ha quedat amb Àlex Palou (Ganassi) en primer lloc amb 549 punts; Josef Newgarden (Penske) - 511 punts; Patricio O'Ward (McLaren SP) - 487 punts.

La carrera es va viure amb intensitat a Sant Antoni de Vilamajor i els veïns del municipi van poder seguir la carrera des del Casal dels Avis. L'Ajuntament ha piulat la felicitació a Àlex Palou

 

 

 

 

Participació