comerç

Ferreteria North, del barri Congost de Granollers, baixa la persiana després de 53 anys

La que va ser la primera ferreteria del barri i de Canovelles tanca per jubilació

per Jaume Ventura Busquets, Granollers, Catalunya | 25 de setembre de 2021 a les 10:30 |
La Ferreteria North tanca per jubilació. | Jaume Ventura Busquets
En Josep va començar a treballar als 13 anys a la Ferreteria North, ubicada al barri Congost de Granollers. Ara, després de 53 anys, baixa la persiana definitivament per jubilació. Ho fa satisfet: "Tinc la sort de ser dels pocs que han obert i tancat el mateix negoci molts anys després. Tal i com estan les coses, això és difícil", explica a NacióGranollers mentre enllesteix el tancament.

En una rebotiga plena encara de material i objectes que demostren el pas del temps, en Josep reconeix que el negoci ha canviat molt amb els anys: "Abans tothom depenia de les ferreteries de barri si volia fer canvis a casa. No hi havia grans superfícies com ara". Així doncs, quin és el secret per haver sobreviscut més de cinc dècades? Ell ho té clar: "Intentar ser amable i solucionar tots els problemes que tinguin els clients. Aconseguir que no hagin d'anar al centre a buscar allò que els cal", reconeix.


Hi ha, però, un altre secret: "Vaig treballar 25 anys amb el pare i la mare, fins que es van jubilar. I, fins ara, sol! No he hagut de manar ni he tingut ningú que em manés", destaca.

En 53 anys el barri ha evolucionar molt. Destaca, per exemple, que ha vist canviar dues vegades el pont de l'Avinguda Estació del Nord: "Abans estàvem a la cantonada. Ara, al centre. Érem l'única ferreteria del barri i de Canovelles!", explica.


En Josep es queda amb el comiat que li han anat fent els veïns quan han anat coneixent que es jubila: "Han vingut per acomiadar-se, ha estat molt emocionant".

A l'espai que ocupava la Ferreteria North s'hi ubicarà una nova botiga, però de roba per a motoristes.

 

Participació