pau

«La pau al món comença aquí»: acció a l'espai públic a Granollers pel Dia Internacional de la Pau

La iniciativa "convida a reflexionar sobre pau i no violència a la ciutat i la interrelació que la pau local té amb la global"

per Redacció, Granollers, Catalunya | 21 de setembre de 2021 a les 13:04 |
Pintada al davant del Centre Vallès | Ajuntament de Granollers
La ciutat de Granollers participa en la campanya La pau al món comença aquí, una acció de sensibilització dels municipis catalans de la xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau pel Dia Internacional de la Pau.

La iniciativa "convida a reflexionar sobre pau i no violència a la ciutat i la interrelació que la pau local té amb la global", segons ha destacat el consistori. "La pau al món comença aquí i comença amb nosaltres. Totes les persones són agents de pau. Com ens relacionem, com parlem, a qui comprem o com cuidem la nostra ciutat i el planeta són la base d'una societat pacífica. La pau com a fita i camí alhora, des d'on construïm relacions més respectuoses, cooperatives i equitatives", afegeixen.


Hi ha dues activitats principals de la campanya: intervencions a l'espai públic de les ciutats membres per impulsar la reflexió de la ciutadania i la publicació d'una guia d'educació per a la pau a l'àmbit local, que exposa àmbits, eines i actors clau per treballar la pau des dels ajuntaments.

Els municipis participants de l'edició d'enguany són, a més de Granollers, Calella, Gavà, Igualada, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts.


A Granollers les intervencions a l'espai públic es poden trobar a: Centre Cívic Nord, Centre Cívic Can Gili, Estació de Granollers-Canovelles, Centre Vallès. Formació d'Adults, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, Pavelló Municipal El Tub, Palau d'Esports, Pavelló Municipal de Can Bassa, Centre Cívic Palou i Pavelló del Congost.

L'Ajuntament de Granollers ha defensat el "paper determinant" dels municipis en la demanda d'un món més just i pacífic, "ja que la pau va més enllà de l'absència de guerra o de la violència directa. La pau necessita una mirada més àmplia. La manca de desenvolupament humà i d'accés a l'educació o a la salut, les desigualtats econòmiques i el no respecte als drets humans són les principals amenaces per a la pau. La pau també significa disminuir les diferents violències que pateixen les persones i incrementar els nivells de justícia social".

 

Participació