mobilitat

Mollet, Martorelles i Sant Fost demanen a Adif que faci accessible el pas ciutadà de l'estació

També reclamen millores a l'aparcament de l'estació de Mollet–Sant Fost

per Redacció, Mollet del Vallès, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 15:45 |
L'estació de Mollet-Sant Fost | Ajuntament de Mollet del Vallès
L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; l'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí; i l'alcalde de Martorelles, Marc Candela han enviat una carta conjunta a la presidenta d'ADIF, María Luisa Domínguez, perquè faci accessible el pas ciutadà de l'estació i millores a l'aparcament de l'estació de Mollet–Sant Fost.

En la carta els tres alcaldes "mostren la seva satisfacció" per la inversió de més de 6 milions que farà Renfe per millorar, modernitzar i fer accessible l'estació de Mollet-Sant Fost, una reivindicació històrica dels tres municipis i que "garantirà una millor mobilitat als més de 3.800 usuaris i usuàries del Baix Vallès que diàriament fan ús de l'estació", segons han destacat els tres consistoris en un comunicat conjunt.


A la carta també mostren el seu grat perquè el pas subterrani actual es mantingui com a pas ciutadà, "garantint el flux de la població dels tres municipis de manera independent a l'ús de l'estació". Ara bé, demanen que ADIF "analitzi la possibilitat de fer també accessible el citat pas, donat que seria de vital importància per al territori".

També es fa una segona petició: l'estació de Mollet-Sant Fost està prevista com un intercanvi modal en el Pla Director Urbanístic d'Aparcament d'estacions de tren que està tramitant la Generalitat de Catalunya. Els tres alcaldes creuen que seria "del tot necessari" que ADIF també comenci a planificar les obre de millora de la funcionalitat i accessibilitat de l'aparcament de l'estació i, si és el cas, de l'ampliació d'aquest.

 

Participació