comunicació

El MAC acollirà la primera prova per un futur banc de veus a Catalunya

Generarà un arxiu al que podran accedir tots els professionals que busquin veus per ràdio, televisió, productores audiovisuals i publicitàries

per Redacció, Granollers, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 12:38 |
Imatge d'un micròfon | Pexels
El pròxim 29 de Granollers tornarà a acollir el Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC). Aquest dilluns, l'organització ha anunciat que el mercat acollirà la prova pilot d'una experiència innovadora "adreçada a les persones que volen provar la capacitat comunicativa de la seva veu".

En un comunicat, el MAC explica que els arxius sonors obtinguts en el decurs de tot el mercat seran la primera pedra d'un futur banc permanent: "Hi podran accedir tots els professionals interessats a cercar veus destinades a ser utilitzades per emissores de ràdio i televisió i també productores audiovisuals i publicitàries". També precisen que la gestió d'aquest repositori "es farà sempre d'acord amb la normativa vigent pel que fa a la privacitat i el respecte a la intimitat".


També destaquen el moment de tirar en marxa una iniciativa com aquesta: "Es tracta d'una experiència inèdita a Catalunya i a Espanya i comença a prendre forma en un moment en què la veu, gràcies a l'auge de l'àudio, s'ha convertit en un element fonamental de la comunicació del segle XXI. A conseqüència d'això, també és una sortida professional de futur per a moltes persones".

Per participar en el Banc de Veus no hi haurà límits d'edat i no caldrà una experiència professional prèvia. Només caldrà una preinscripció enviant un correu electrònic a bancdeveus@audiovisualmac.cat, indicant el nom complet i dades de contacte (telèfon i correu electrònic).


Durant la jornada del MAC s'instal·larà una cabina-estudi insonoritzada a l'espai expositiu nº1 de Fira MAC i es faran enregistraments durant tot l'horari de funcionament del MAC. Els inscrits podran triar entre tres textos breus (un de caràcter informatiu, un altre de ficció i un darrer de publicitari) per fer la seva prova de locució. Abans, hauran de signar un document de consentiment per preservar el seu anonimat.

Al final de la jornada, aquests enregistraments (anomenats takes) seran emmagatzemats. 


L'experiència del Banc de Veus comptarà amb la col·laboració de la companyia Studiobricks, que ha desenvolupat un innovador sistema de cabines insonoritzades amb un aïillament de so de darrera generació i una acústica professional que elimina les baixes freqüències. 
 

 

Participació