medi ambient

Un vessament de fuel afecta la bassa i la depuradora de les hortes de baix, a Caldes de Montbui

El combustible provenia d'un dipòsit soterrat del qual se'n desconeixia l'existència

per Redacció, 16 de setembre de 2021 a les 16:27 |
La bassa de les hortes de baix | Ajuntament de Caldes de Montbui
Una fuga de fuel ha afectat l'entorn de les hortes de baix, a Caldes de Montbui, entre aquest dimecres a la nit i avui al migdia. Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, els tècnics municipals han localitzat l’origen de la fuga del combustible en un dipòsit que havia quedat soterrat a més de sis metres en un terreny privat. 

El dipòsit era d’una antiga pelleria que fa anys que havia estat funcionant en aquesta finca, i del qual se’n desconeixia l’existència. Segons els tècnics, el dipòsit hauria rebentat i el combustible que encara hi havia emmagatzemat dins s’hauria filtrat fins arribar a la canalització de sortida de les aigües termals.


Segons el consistori, la fuga no ha afectat al medi natural ni a la Riera de Caldes, i l’impacte ha quedat limitat a la bassa de les hortes de baix i a la depuradora, on ja han començat a treballar equips especialitzats. 

L'Ajuntament també ha explicat que, al mes de juliol, alguns dels regants de les hortes, havien detectat petits indicis de fugues. "A partir d’aquell moment, l’Ajuntament, conjuntament amb els agents rurals i els propietaris de la finca, havien començat les tasques per esbrinar-ne l’origen. Per això, el propietari de la finca estava duent a terme cates per localitzar la font d’aquestes filtracions", explica el consistori.


En les properes hores, l’empresa especialitzada procedirà a buidar i netejar la bassa de les hortes de baix.

La CUP de Caldes ja va advertir de la situació aquest dimecres a la nit:


 

Participació