curs escolar

Granollers inicia el curs pacificant els entorns escolars

El projecte 'Entorns segurs i saludables' vol reduir l’accés als centres educatius amb vehicle privat

per Redacció, Granollers, Catalunya | 13 de setembre de 2021 a les 10:30 |
L'entrada al col·legi Jardí, a Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquest dilluns 13 de setembre comença el nou curs escolar. A Granollers, un total de 12.825 infants i joves (223 alumnes a les escoles bressol municipals, 5.900 a infantil i primària, 3.202 a secundària i 3.500 a postobligatòria) tornaran a les aules aquest curs 2021-2022. En concret, 551 alumnes començaran P3 i 768 primer d’ESO. Un nou curs marcat per la Covid-19 i amb el manteniment d’algunes mesures de prevenció per garantir un inici de curs el més segur possible.

"Des de l’Ajuntament de Granollers s’ha donat el màxim suport i s’ha treballat conjuntament amb els centres educatius per organitzar el nou curs escolar, posant a la seva disposició espais públics com parcs i places, que es convertiran en la prolongació del pati d’algunes escoles, per al bon desenvolupament del curs escolar 2021-2022", destaca el consistori.


Entorns escolars segurs i talls en alguns carrers

Aquest curs es posa en marxa el projecte Entorns escolars segurs i saludables, amb l’objectiu de reduir l’accés als centres educatius amb vehicle privat; pacificar els entorns escolars; fomentar l’accés a peu, en bicicleta, patinet o transport públic als centres educatius, i comunicar i sensibilitzar sobre la mobilitat sostenible, segura i saludable.

Al mateix temps, es donarà continuïtat a altres actuacions iniciades el curs passat, com són el tall de carrers i canvis de circulació, les entrades i sortides esglaonades als centres educatius o l’ampliació de zones segures davant escoles i instituts.

Tots els talls de circulació previstos en faran a partir d'avui i durant tot el curs, en les principals franges horàries d’entrada i sortida dels centres educatius i es permetrà només la circulació de persones amb mobilitat reduïda i veïns que necessitin accedir o sortir d’una plaça d’estacionament en els trams afectats.

 
- A l’escola Cervetó es tallarà la circulació al carrer Isabel de Villena, entre Roger de Flor i Princesa.
- A l’escola Granullarius es tallarà la circulació de vehicles del carrer Maresme, entre Josep Umbert i Osona, i el carrer Osona, entre Veneçuela i Josep Umbert.
- A l’escola Pia es tallarà la circulació al carrer Conestable de Portugal, entre Sant Josep de Calassanç i l’avinguda Sant Esteve, i al carrer Sant Josep de Calassanç, entre Conestable de Portugal i la sortida del pàrquing Blaus Corona. 
- A l’escola Salvador Espriu es tallarà la circulació de vehicles al carrer Joan Camps i Giró, entre Pius XII i el passeig Fluvial.
- En el cas de l’institut Celestí Bellera, es tallarà la circulació de vehicles al Camí de Cal Nen, entre Pallars i Caterina Albert.
- Al centre Montserrat Montero, es tallarà el camí de Santa Quitèria a l’alçada del centre de l’accés C-352 i el camí de Can Bassa a la cruïlla amb el camí de Santa Quitèria.
- A l’escola Jardí es tallarà el carrer Josep Maria Ruera entre Ponent i Jaume Balmes.
- A l'escola Anna Mogas es tallarà el carrer Corró a l'altura del carrer Sant Plàcid.
- Al centre educatiu Educem es tallarà la circulació de vehicles al carrer del Sol, entre Torras i Bages i Unió.

D'altra banda, com cada estiu, l’Ajuntament ha fet obres de millora i manteniment dels centres educatius públics, aprofitant les vacances escolars. La majoria de les intervencions han donat resposta a necessitats de millora de l’eficiència energètica i dels usos socials dels centres educatius.

 

Participació