1 de 10
11 de Setembre 2021

Jordi Turull: «Confio en que farem la darrera embranzida per acabar el que vam començar l'1 d'Octubre»

L'exconseller protagonitza la conferència dels actes de l'11 de Setembre a les Franqueses

Jordi Turull durant la conferència de l'11 de Setembre a Les Franqueses del Vallès | Aj. Les Franqueses del Vallès
per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 11 de setembre de 2021 a les 16:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a les Franqueses del Vallès han recuperat enguany el format de les darreres edicions. La commemoració ha començat amb la conferència de Jordi Turull "Aprenentatges i reptes d'ençà de l'1 d'Octubre" a Can Ribas i han continuat amb l'ofrena floral institucional al monòlit del passeig del Tagamanent acompanyada del concert de les corals Xeremella i Cor Camins i de les sardanes dels Sardanistes Franquesins i la cobla Ginesenca.

Jordi Turull ha parlat sobre tot allò que ha après d'ença de l'1 d'Octubre i durant els 1.220 dies que ha estat a la presó. Turull, que primer ha agraït "l'escalf de la gent que ha fet que mai a la presó ens haguem sentit sols i que ens ha donat força", diu haver viscut tot aquest temps com a un aprenentatge sobre què fer a partir d'ara. "Confio en que farem la darrera embranzida per finalitzar el que vam començar l'1 d'Octubre" perque "crec més fermament que abans d'entrar a la presó que la independència de Catalunya és l'única via possible" ha dit.


En aquest sentit ha reiterat que "el gran heroï de la independència va ser, és i serà la gent" i ha posat el focus en els polítics que, segons Turull, són en bona part responsables de l'actual clima de desmobilització. "Si assumeixes responsabilitats no pots acabar fent de fre de mà" ha comentat Turull en aquest mateix sentit.

La regidora de Cultura, Marina Ginestí, i l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, han acompanyat Jordi Turull durant la conferència. Ginestí, que ha obert l'acte, ha fet incís en els 1.220 dies de Turull a la presó i en el fet que també ha estat inhabilitat per exercir qualsevol càrrec públic fins al juliol de 2030. Colomé, durant la seva intervenció, ha reiterat la necessitat de la unitat d'acció sobre la independència i en la necessitat de persistir ja que "tot el que ara no fem, els altres ho aprofitaran per parlar de desmobilització". La conferència ha finalitzat amb la signatura del llibre d'honor de l'Ajuntament per part de Jordi Turull.

 

Ofrena floral l'11 de Setembre de 2021 a Les Fr5anqueses del Vallès Foto: Aj Les Franqueses del Vallès[Entitats i partits polítics a l'ofrena floral

El monòlit del passeig del Tagamanent ha estat l'escenari de l'ofrena floral de la Diada. Allà entitats, partits polítics i grups municipals han fet els honors a aquest 11 de Setembre. L'acte s'ha iniciat amb un concert de les corals Xeremella i Cor Camins. Tot seguit, entitats i associacions han fet l'ofrena.

Enguany hi han participat les següents entitats: Agrupació Defensa forestal de les Franqueses, Assemblea Nacional Catalana, Associació d’Intercanvis Socials i Culturals,

Associació de Botiguers, Comerciants i professionals de les Franqueses, Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall, Associació de festes i Festa Major de Corró d’Amunt “Els Escaldums”, Associació Mirall, Associació Veïns de Bellavista, Associació Veïns de Sant Mamet de Corró d’Amunt, Casal de Gent Gran de les Franqueses del Vallès, Club Handbol Les Franqueses, Cor Camins, Coral Xeremella, Fundació privada de les Franqueses per a la Gent Gran Sardanistes Franquesins, Associació les Franqueses Imagina, Centre de Modelisme de les Franqueses.

També han fet l'ofrena floral els següents partits polítics: Secció local Esquerra Republicana de Catalunya, Jovent Republicà, Joventut Socialista de les Franqueses
I finalment, els grups municipals SAL-Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa Municipalista, Imagina Esquerra en Comú-Acord Municipal, Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés i Junts per Les Franqueses han dispositat els seus rams. L'alcalde, Francesc Colomé, i Jordi Turull han tancat l'ofrena floral.

L'acte s'ha tancat amb el Cant dels Segadors a càrrec de les corals i la sardana ballada "Himne al Poble de les Franqueses" amb les corals, els Sardanistes Franquesins i la cobla Ginesenca.
 

 

Participació