1 de 10
política municipal

Ara Parets ERC vol una Comissió Informativa monogràfica sobre seguretat ciutadana

En concret demana abordar la problemàtica que ha envoltat durant tot l'estiu la Policia Local de Parets.

Jordi Seguer | Heribert Gallardo / Ajuntament de Parets
per Redacció, Parets del Vallès, Catalunya | 8 de setembre de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana ha sol·licitat la convocatòria de manera imminent d'una comissió informativa sobre la Regidoria de Seguretat Ciutadana i més concretament sobre la problemàtica que ha envoltat durant tot l'estiu la Policia Local de Parets.

L'exalcalde Jordi Seguer i màxim responsable de la regidoria durant la gestió del Govern Plural ha instat al nou Govern Socialista a donar àmplies explicacions sobre totes les polèmiques que han envoltat la gestió a la Policia Local en els darrers mesos: manca d'efectius a la plantilla per no haver convocat les noves places quan tocava, baixes laborals no cobertes, marxa d'efectius a altres municipis, trasllat de la comissaria a IVECO fet sense comunicació prèvia, increment del nombre de robatoris i actes vandàlics, entre altres.


Seguer ha recordat que en el darrer ple, celebrat el 22 de juliol, el govern de la moció va amagar als grups de l'oposició el trasllat imminent de la comissaria al sector IVECO, realitzat, a més, amb "presumptes informes desfavorables per part dels responsables tècnics, ja que no es reunien totes les mesures de seguretat necessàries per al bon funcionament".

Capítol a part ha estat l'incompliment dels acords adoptats per part del Govern Plural amb els comandaments i amb la secció sindical de la Policia Local d'ampliar la plantilla i de fer efectiva la incorporació dels nous agents el juny de 2021, fet que no s'ha produït encara. A tot això cal afegir que el trasllat s'ha realitzat sense haver-ho comunicat a la ciutadania i en un dels moments de l'any menys oportú, ja que gran part de la plantilla d'agents es trobava de vacances. Això ha fet que en cada torn policial només hi ha hagut dos agents al carrer les 24 hores al dia.


Sensació de no govern


L'exalcalde Seguer considera inadmissible la situació del cos de la Policia Local i ho ha atribuït a la mala gestió de l'actual alcalde i a la seva inoperància. "Aquest estiu hem tingut la sensació que no hi ha govern a Parets, ningú ha donat la cara ni ha donat explicacions sobre tots els fets que s'han produït en matèria de seguretat ciutadana. Si de veritat Juzgado és l'alcalde, li demanem que actuï d'una vegada i sinó que marxi cap a casa seva, ja que no és capaç de resoldre les problemàtiques vigents".


La promesa del Govern Plural de mantenir una oficina de denúncies al Barri Antic de dilluns a divendres ha estat descartada per part del nou Govern Socialista. I no és l'única retallada, tenim constància que durant l'agost fins i tot a la nova comissaria i per manca de personal no s'han recollit denúncies de la ciutadania.

Per tot plegat, des d'Ara Parets ERC creiem que és urgent celebrar aquesta comissió monogràfica, en la qual també volem que es comuniquin totes les dades i fets delictius que s'han produït.

La seguretat ciutadana hauria de ser la prioritat del govern de la moció però tal com ha quedat demostrat el govern ha defugit de les seves responsabilitats i ha preferit amagar-se, esperant que passés la tempesta.
Participació