1 de 10
transports

L'Ajuntament de La Garriga demana solucions a la supressió de trens de la R3

La Direcció General de Transports s'ha compromès a establir un servei de bus llançadora

L'estació de la R3 a La Garriga | Ajuntament de La Garriga
per Marta Casas, La Garriga | 25 d'agost de 2021 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de La Garriga s'ha reunit aquest matí amb Mercè Rius, directora general de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, per tal de traslladar-li la inquietud del municipi respecte a l'anul·lació de diversos trens de la línia 3 de Rodalies que acabaven a La Garriga i que ara ho faran a Les Franqueses. 

Segons explica l'Ajuntament, quan la Direcció General de Transports i Mobilitat els va anunciar aquesta modificació, "en cap cas se'ns indicava que hi hagués cap alternativa de transport fins a La Garriga per a les persones usuàries", cosa que el Consistori entén com "un greuge per a la nostra ciutadania usuària de la R3".


Així, en la reunió que s'ha mantingut avui, l'Ajuntament ha sol·licitat informació sobre el perquè de l'anul·lació de la via ara, les obres que començaran de manera efectiva, i les alternatives que s'ofereixen per tal de garantir el servei fins a La Garriga. En aquest sentit, la Direcció General de Transports s'ha compromès a establir un servei de bus llançadora des de Les Franqueses fins a La Garriga, mentre paral·lelament s'estudia la viabilitat de fer canvis en l'aturada dels trens fent servir les vies i infraestructures existents

Durant aquest temps, l'Ajuntament mantindrà reunions amb Adif per tal de conèixer el calendari de les obres i avaluar com mantenir el servei a la R3 en cada moment, com per exemple si caldrà mantenir el bus llançadora o s'implanten altres solucions. A més, també es treballarà amb altres organismes implicats per aconseguir tota la informació sobre el desenvolupament de les obres de desdoblament a La Garriga


La setmana vinent es preveu que hi hagi una nova reunió entre el Consistori i el Departament de Territori i Sostenibilitat, i el 15 de setembre, amb el Ministeri de Transports.

 

Participació