mollet del vallès

Aquest dissabte arrenca la Festa Major de Mollet

Les entrades es poden comprar en línia o al Mercat Vell i La Marineta

per M.C., Mollet del Vallès | 18 d'agost de 2021 a les 07:52 |
Presentació de la Festa Major | Ajuntament de Mollet del Vallès
Aquest dissabte arrenca la Festa Major de Mollet, que durarà fins al 24 d'agost i se celebrarà de manera adaptada a les restriccions i mesures de seguretat contra la Covid-19. Així, els actes es faran en zones perimetrades i els aforaments, limitats: alguns dels escenaris de les activitats seran el Mercat Vell, el pati de Col·legis Nous, el Museu Abelló, l'envelat de la pista exterior de Riera Seca o la zona d'educació vial de Can Mulà. 
 
Les colles dels Morats i Torrats faran les seves activitats a l'Institut Aiguaviva (Longarón) i l'Escola Montseny, respectivament. Els caps de colla, José López Albert Carreras, van presentar una programació que aposta per la música en viu i les activitats dirigides als més petits, tot reivindicant que "la cultura és segura". 


Les activitats més destacades


Un dels caps de cartell de la Festa Major serà Carles Sans, component del Tricicle, que representarà el seu monòleg Per fi sol, on parla de les seves anècdotes personals i professionals. També destaquen les actuacions del guitarrista flamenc Juan Gómez "Chicuelo" o del grup de dones d'origen veneçolà, cubà o argentí Las Karamba, que barregen ritmes llatins amb el chachachá o la salsa.


Pel que fa a les colles de cultura popular i tradicional, que no podran fer cercaviles pels carrers, s'ha reservat el diumenge per celebrar la Tarda de Cultura Popular al pati de l'escola Col·legis Nous, que comptarà amb les actuacions dels Castellers de Mollet, la Colla Gegantera, Moll Fer, Santa Teca i Cuca Molla, a més dels Diables de Mollet a la nit.

La pregonera de la Festa Major d'enguany serà Mireia Vicente, directora infermera de la Fundació Sanitària de Mollet, en representació de tot el col·lectiu sanitari de la ciutat i en reconeixement a la tasca per fer front a la situació sanitària que duen a terme des de fa més d'un any.


"És la Festa Major que podrem fer"


L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va admetre que "no és la Festa Major que voldríem, però sí la que podrem fer", i per això demana a tots els participants que ho facin "amb tota la prudència del món" perquè Mollet sigui "un exemple".

El programa d'activitats, que n'inclou més de 80, ha estat obert a modificacions en funció de l'evolució de la pandèmia i les restriccions i mesures de la Generalitat, com va explicar la regidora de Cultura, Mercè Pérez

El cartell de la Festa Major


El cartell d'enguany és obra de la il·lustradora infantil Anna ST Ortiz. La imatge és una gran M de diverses tonalitats de colors, que inclou icones de la ciutat com la Font modernista de la Plaça Prat de la Riba, l'església o els peixos, i que simbolitzen la festa durant el dia i la nit. L'objectiu, com va explicar l'autora, és "simbolitzar la gent que forma part de la festa". 

Entrades


Les entrades s'han posat a la venda aquest dilluns a les 18h, i es poden comprar en línia o bé de manera presencial, al Mercat Vell fins al 19 d'agost i a la Marineta del 20 al 22 d'agost. Aquests dos també seran Punts d'Informació de la Festa Major.

Cada persona podrà comprar un màxim de 4 entrades, que tenen preus d'entre 1 i 3 euros, i la recaptació es destinarà íntegrament al Banc d'Aliments de Mollet.

Durant els dies de la Festa Major, el bus urbà serà gratuït, amb una freqüència de pas de 30 minuts, i la zona blava serà gratuïta.

 

Participació