1 de 10
Mobilitat

60 milions d'euros per millorar la C-17

L'ampliació de la via amb un tercer carril al Vallès acumula el gruix més gran de la inversió del Govern, però també s'està renovant el paviment o els accessos

Vista de la C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
per Osona.com, 17 d'agost de 2021 a les 09:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori té en marxa aquest estiu diverses obres per millorar la xarxa de carreteres i per reforçar el sistema de transport públic per valor de més de 300 milions d'euros. Entre la seixantena d'actuacions a la xarxa viària, destaca l'aposta per millorar la funcionalitat, la connectivitat i la seguretat a la C-17 entre Osona i el Vallès Oriental.

Tal com destaca el departament en una nota, es tracta de treballs "adaptats a les característiques de cada tram, a la seva configuració i als volums de trànsit registrat, i que s'han definit en consens amb el territori". Les obres en curs i les que estan en licitació per millorar la C-17 sumen una inversió total de 60 milions d'euros.


Del tercer carril a millores en el paviment i accessos


Les dues principals actuacions en marxa corresponen a l'ampliació de la via amb un tercer carril del tram entre Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Granollers -tant en sentit nord (Vic) com en sentit sud (Barcelona)-.


Els treballs es fan de forma esglaonada. D'una banda, l'ampliació en sentit Barcelona, cost del qual s'enfila a 11,3 milions, està previst que les obres acabin a principis del 2022. D'altra banda, en sentit Vic, l'obra que té un pressupost de 18 milions es troba en la fase de treballs previs i té un termini d'execució de 18 mesos.

Paral·lelament, hi ha altres millores que s'estan executant a la C-17. Es tracta de les mesures d'estabilització en un vessant entre Seva i Centelles (8 milions), la millora d'accés a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda (2,3 milions), la renovació del paviment entre la Garriga i Centelles (8 milions), la protecció acústica entre la Garriga i Tagamanent (1,2 milions), així com altres projectes licitats.

 

Participació