cuina

Recepta | Amanida russa amb ventresca de tonyina

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 16 d'agost de 2021 a les 12:00 |
Amanida russa | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per a 2 persones:

2 patates mitjanes


100 grams de pastanagues baby

Un grapat de pèsols congelats


2 ous durs

Un pot petit d’olives farcides


2 llenques de pernil dolç

Una llauna de ventresca de tonyina escorreguda d’oli

Maionesa 

Preparació:

Bulliu les patates amb pell durant uns 30 minuts, les deixeu refredar i un cop fredes les peleu, talleu en daus i reserveu. Poseu a bullir les pastanagues baby uns 5 minuts, un cop cuites retireu-les i coeu uns 5 minuts més els pèsols.

Deixeu refredar les pastanagues i els pèsols amb aigua freda per tal de tallar les coccions i perquè conservin un color ben brillant, escorreu-les i reserveu-les per separat.

Per la presentació del plat, feu servir copes amples de vidre i poseu els ingredients per capes:

Una al fons amb les olives farcides tallades per la meitat
Un altre els daus de patata
1 ou i mig tallat a trossets
Els daus de pastanaga
Els pèsols

Al final incorporeu-hi la maionesa al damunt, el pernil dolç tallat ben petit i les fulles de ventresca. Per últim poseu a cada copa un quart d’ou dur com a decoració final.

Presentar l’amanida russa en aquest format permet menjar les verdures juntes o separades segons prefereixi el consumidor.

 

Participació