coronavirus

Els menors de 12 a 15 anys es comencen a vacunar a Granollers

El Govern vol aconseguir la "màxima immunitat" quan s'iniciï el nou curs, d'aquí a un mes.

per Jaume Ventura Busquets, Granollers, Catalunya | 13 d'agost de 2021 a les 14:26 |
Un menor, rebent la vacuna a Granollers | APICS Metropolitana Nord
La imatge de menors d’entre 12 i 15 anys acompanyats per pares i mares i familiars ja és força habitual a les cues del punt de vacunació massiva del Palau d’Esports de Granollers. Des de fa pocs dies, aquest col·lectiu ja pot començar a punxar-se les primeres dosis de les vacunes de Pfizer o Moderna contra la Covid-19.

I abans d’entrar, expliquen les seves sensacions. L'Arià Serra reconeix que ara se sentiria "més segur", mentre que l'Oriol Serra afegia: "Jo visc amb la meva àvia. Si porto la vacuna també la protegeixo a ella", reflexiona. La Laia Extremera, per la seva banda, destaca el fet que, en cas d'infecció, "les cosneqüències no són tan greus", i la Noa de los Santos se sumava a aquest avantatge.


I un cop a dins, les mateixes imatges que es veuen amb els més grans. Cues i identificació, aquest cop acompanyats pels seus tutors. La punxada corresponent i, un cop vacunats, a esperar uns minuts per descartar qualsevol reacció. En Daniel Berlanga es mostrava convençut de la seguretat de la vacuna, mentre que el seu germà Samuel afegia, mentre s'estaven a la sala d'espera, que ja li havien passat els nervis.

Es tracta d'una franja d'edat que, a tot Catalunya, engloba 300.000 joves i que té molta interacció, sobretot en centres escolars, i, per tant, el govern vol aconseguir la "màxima immunitat" quan s'iniciï el nou curs d'aquí a un mes. 

 

Participació