coronavirus

Les farmàcies de Granollers han venut més de 3.000 tests d'antígens sense recepta en tres setmanes

Els professionals destaquen que ajuden a fer un primer cribratge i a descongestionar els centres d'atenció primària

per Jaume Ventura Busquets, 12 d'agost de 2021 a les 07:51 |
Test d'antígens en una farmàcia | ACN
Des de fa tres setmanes, les farmàcies de Granollers poden vendre sense recepta tests d’antígens perquè la pròpia població pugui fer-se autodiagnosi per combatre l’expansió de la pandèmia.

Les xifres demostren que aquesta mesura ha tingut un gran èxit entre la població. Segons ha pogut comptabilitzar NacióGranollers amb la gran majoria de farmàcies de la ciutat, des del 20 de juliol s’han venut més de 3.000 tests d’antígens. 


El delegat dels farmacèutics de Granollers fa una valoració molt positiva: "Ho reclamàvem nosaltres i ho reclamava el ciutadà. Poder tenir accés a una prova certificada i equiparar-nos a altres països europeus".

A la possibilitat de comprar aquestes proves s’han d’afegir dues línies més: per una banda, les proves que s’han fet al sector del lleure per poder fer colònies i campaments amb més seguretat; i, per l’altra, la supervisió de proves d’antígens que s’han fet des d’algunes farmàcies, també les de Granollers: "Ha estat molt important poder dispensar els tests, però també fer les proves a casals d'estiu. Tot plegat reforça el paper de les farmàcies. I, sobretot, poder seguir treballant de forma coordinada amb estaments sanitaris i penjar tota la informació al portal La Meva Salut.


Els professionals farmacèutics destaquen que aquestes línies d’actuació serveixen per ajudar a fer un primer cribratge i a descongestionar els centres d'atenció primària.

 

Participació