coronavirus

Vídeo | L'Òscar, la benvinguda al punt de vacunació massiva del Palau d'Esports de Granollers

NacióGranollers t'explica com s'organitza aquesta instal·lació, on ara es punxen 15.000 dosis setmanals

per Jaume Ventura Busquets, 4 d'agost de 2021 a les 19:09 |Pocs minuts abans de les 9 del matí, l'Òscar, un membre d'administració del punt de vacunació massiva instal·lat al Palau d'Esports de Granollers, surt a la porta per la qual accediran els milers de persones que, des de l'1 de juny, es vacunen en aquest punt de la ciutat. Un cop té davant seu les desenes de persones que ja s'esperen, i tal i com ha captat VOTV, comença la seva intervenció: els hi dona la benvinguda amb un to desenfadat però deixant ben clars els missatges que s'han de donar, com ara a quina cua s'ha de col·locar cadascú, depenent de si es tracta de primeres o segones dosis o de quina marca, i quina documentació s'ha de portar al damunt. 


"És una forma d'animar els qui van amb tensió a punxar-se, però també perquè els missatges que volem donar arribin de forma concisa", expliquen els responsables del punt.

Tot i això, també ha dir als que han anat a punxar-se abans que els hi toqués que hauran de tornar més tard. I, cada certa estona, els hi ha de recordar que la distància de seguretat s’ha de mantenir també quan s’espera per rebre la vacuna.


15.000 vacunes setmanals


L'Òscar forma part d'un dispositiu que comença a les 8 del matí. A aquesta hora arriben al Palau les infermeres, els infermers i el personal administratiu que estaran en el primer torn d’aquest punt de vacunació.


Després de canviar-se de roba, una petita reunió de les fins a 50 persones que injectaran les dosis o ajudaran en el dispositiu. Tal i com passa amb la intervenció exterior de l'Òscar, la seva responsable ho planteja com una forma per implicar a tothom: "Quan em van oferir la plaça veia que la gent estava molt cremada, doblant torns i treballant 12 o 13 hores quan venien a vacunar. La intenció era aconseguir que tot això fos una família. No vull que entrin, punxin i ja està", explica a NacióGranollers Gemma Mota, responsable del punt de vacunació.

Un cop feta aquesta reunió, les dues responsables es van a buscar les vacunes que s’injectaran aquell torn. Ara, en aquest punt se n’estan subministrant unes 15.000 setmanals, una xifra una mica inferior a la de fa uns dies. Tot seguit es porten en els diferents box que hi ha, on les infermeres i infermers ja preparen els vials, els preparats i les xeringues per començar a punxar, un cop s’obrin les portes.

En aquest punt de vacunació hi ha arribat a treballar 50 persones per torn, depenent de la quantitat de vacunes que hi hagi disponibles. Un personal que té la sensació d’estar formant part d’un moment històric. La Júlia, que fa un mes que hi treballa, diu que s'hi sent molt a gust: "És avançar, i tot el que signifiqui això en aquests moments és bona notícia. A més, la gent que ve és molt agraïda". L'Oriol, que està a la part d'administració, ho veu de forma similar: "Jo fa tres mesos que hi soc. Ens sentim molt gratificats, aquesta és la veritat". La Desiree, per la seva banda, és la responsable d'administració: "Posem tots els nostres recursos i amor. Anem a treballar, però és emocionant i emotiu poder ajudar", destaca.

Ara sí. Un cop tothom a punt, ja es pot entrar al punt de vacunació massiva. 

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació