urbanisme

La CUP celebra que el camp de futbol no es faci a Palou i insisteix en ubicar-lo a la trama urbana actual

També exigeixen "no vincular-ho a operacions especulatives com la del turó de la Bòvila"

per Redacció, 30 de juliol de 2021 a les 14:09 |
El camp de futbol del carrer Girona | Ajuntament de Granollers
La CUP Granollers ha celebrat que l'Ajuntament de Granollers descarti fer el nou camp de futbol que substituirà el del carrer Girona a la zona de Palou: "Després de més de 4 anys d'insistència, l'equip de govern ha donat la raó als arguments de la Crida per Granollers-CUP sobre l'error de voler construir un estadi de futbol a l'espai agrari de Palou", han destacat en un comunicat.

La formació defensa que ja advertien del projecte des del 2017: "Una construcció d'aquestes característiques suposava un pas més en la degradació d'aquest espai agrari i natural, sobretot per l'impacte que generaria una activitat d'aquest tipus al voltant de l'estadi com és el cas de la multiplicació de la mobilitat privada a la zona", avisen.


També diuen que "tal com es deixava constància a l'Avaluació Ambiental Simplificada i a un informe del Departament de Territori que l'ajuntament va silenciar, l'estadi a Palou hagués tingut greus afectacions i degradacions sobre el patrimoni natural, paisatgístic i de fauna tant per a Palou com per a la conservació de la Xarxa Natura 2000 del riu Congost, a més de problemes associats a l'antropotització de l'espai agrícola com la contaminació ambiental, lumínica i acústica, tant de l'estadi com de l'increment del trànsit rodat a la zona".

D'altra banda, critiquen que les al·legacions presentades al juliol de 2017 "no van ser contestades fins al febrer de 2019 després de molta insistència". "S'hi donava la circumstància que 4 mesos abans, a l'octubre de 2018, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic havia publicat un informe totalment desfavorable al projecte que l'equip de govern va silenciar i ha seguit insistint en l'estadi a Palou fins aquest 2021".


Des de la CUP es continua insistint que, de traslladar-se, "el Camp Municipal d'Esports s'hauria d'ubicar dins de la trama urbana actual de Granollers, a espais com l'actual aparcament i estació elèctrica entre el barri de Ponent i el Parc del Lledoner -tal com es preveia al principi- o remodelar i ampliar algun dels camps existents com el del Primer de Maig, el de Ponent o el de la Font Verda".

Pel que fa a l'opció de la Bòvila, la formació ho qualifica de "nou xantatge" que "pretén ressuscitar un creixement urbanístic caduc i amb lògiques de la bombolla immobiliària de fa dues dècades. Anar vinculant projectes a les operacions urbanístiques de la Bòbila, tal com s'ha continuat fent amb l'eliminació de l'estació de mercaderies perilloses, el cobriment de la via del tren o l'habitatge públic, és l'enèsima demostració de polítiques faraòniques de cara a l'aparador i a caixa o faixa mentre es deixa la ciutat en mans de l'especulació i es interessos privats d'una minoria".


 

 

Participació