comptes municipals

​El Pressupost de les Franqueses preveu gairebé cinc milions en inversions

Els comptes han estat aprovats amb els vots del ja equip de govern de Junts i PSC, més els dos suports de Ciutadans

per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 30 de juliol de 2021 a les 13:34 |
La futura residència de Bellavista | Ajuntament de les Franqueses del Vallès
El nou equip de govern de les Franqueses ha pres aquest dijous al vespre la seva primera gran decisió: l’aprovació inicial dels Pressupostos per aquest any. Uns comptes que pugen fins als gairebé 27 milions d’euros, un més que l’any 2020, i en què es preveuen gairebé cinc milions per unes inversions que ja van avançar Junts i el Partit Socialista al presentar el nou pacte de govern: la finalització del projecte de l’Aula de Natura, la construcció de la residència per a gent gran de Bellavista; i un programa de rehabilitació i millora d’habitatges a tot el municipi, entre d’altres.

L’equip de govern també ha posat èmfasi en les partides que es preveuen per pal·liar els efectes de la Covid-19, com en Polítiques Socials, per atendre les necessitats que puguin sorgir. Pel que fa a l’endeutament, puja a 13,3 milions.

 
Pel que fa a les línies dels partits, Junts ha reconegut que amb els pressupostos prorrogats hagués estat difícil arribar a finals d’any. Montse Vila ha parlat de moltes despreses imprevistes però també alterades per culpa de la pandèmia. El PSC, per la seva banda, ha lamentat que s’hagi arribat a finals de juliol sense els comptes, un fet que segons ells s’explica pel govern en minoria. José Antonio Aguilera ha alertat que sense pressupostos no poden haver-hi nous projectes, però també que a la tardor ja s’hauria de començar a treballar en els del 2022.


Ciutadans també hi ha donat suport. Amador Doncel ha demanat millores pels ciutadans, com un espai en línia pels comerços, senyalització de rutes verdes o la residència de Bellavista, punts en què diu que s’han posat d’acord amb Junts durant la negociació.

Imagina Esquerra en Comú i la CUP hi ha votat en contra. Imma Ortega ha defensat que votar els Pressupostos no és només qüestió de números, sinó d’un model pel municipi. En aquest sentit, ha criticat que el govern només busca créixer sense ordre i ha demanat més participació, més conscienciació del canvi climàtic i unes polítiques fetes des del punt de vista feminista. Maria Forns, per la seva banda, ha demanat que la inversió no sigui en totxo, que s’obri la mirada i que s’aposti per transició energètica i solucions a la contaminació. També ha opinat que hagués estat millor acabar l’any amb comptes prorrogats i treballar millor els de l’any que ve.

 

Participació