equipaments

L'Ajuntament de Granollers proposa la Bòvila com a ubicació del nou camp de futbol

Creuen que el futur trasllat de l’estació de mercaderies perilloses obre una nova oportunitat

per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 29 de juliol de 2021 a les 17:16 |
El camp de futbol del carrer Girona | Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers ha proposat que la zona de la Bòvila aculli el camp de futbol que substitueixi el del carrer Girona, i que en un principi s'havia previst que es fes a Palou.

En un comunicat, el consistori destaca que "l’anunci d’Adif del futur trasllat de l’estació de mercaderies perilloses de Granollers Centre obre la porta a una nova ubicació per al camp de futbol del carrer Girona".


L'Ajuntament també explica que el maig de 2017 va aprovar el projecte que ubicava el nou camp de futbol a Palou per "posar en valor l’antiga zona esportiva": "Aquest projecte ha tingut una llarga tramitació i no és fins a principis d’any, que la Generalitat emet l’informe favorable a l’estudi de l’impacte ambiental. La dilatació en el temps de la tramitació del projecte, la irrupció de la pandèmia, l’existència d’altres inversions rellevants en l’àmbit esportiu, especialment la imprescindible reforma integral de les velles piscines cobertes municipals, han fet reprogramar algunes inversions municipals entre les quals el nou camp de futbol".

Tot plegat ha canviat amb l'anunci d'Adif de la immediata construcció de la plataforma logística ferroviària de la Llagosta: "Això suposarà la desaparició de l’estació de mercaderies de Granollers Centre, que permetrà el desenvolupament urbanístic del sector de la Bòvila". El consistori creu que "apareix una nova oportunitat d’ubicació del camp de futbol. Aquesta nova ubicació permetrà construir una zona esportiva més àmplia, sense les limitacions de creixement que tenia el projecte anterior i que donarà millor resposta a les necessitats presents i futures de la ciutat".


De fet, l'Ajuntament granollerí explica que ja ha encarregat els primers estudis del desenvolupament urbanístic de la Bòvila. Uns estudis que "hauran de concretar la ubicació i la dimensió d’aquest equipament esportiu, en aquesta nova zona urbana, propera a molts serveis i molt ben connectada".
 

 

Participació