política municipal

Junts i PSC refan el pacte de govern a les Franqueses «per avançar»

José Antonio Aguilera serà primer tinent d'alcalde i hi haurà dues regidores de Comunicació

per Redacció, 29 de juliol de 2021 a les 14:25 |
Francesc Colomé i Marta Reche han segellat l'acord | Ajuntament de les Franqueses del Vallès
Una encaixada de mans ha refet, aquest dijous, el pacte que es va trencar entre Junts i el Partit Socialista a les Franqueses, ara fa deu mesos. Un acord que torna la majoria a l’equip de govern municipal, que tindrà 11 dels 17 regidors, per encarar el tram final de la legislatura. Colomé i Reche han justificat aquest nou pacte per “poder fer avançar” les Franqueses.

"Per què aquest pacte? Perquè un govern amb majoria, estable, permet prendre decisions de futur i el desplegament de projectes importants per anar endavant en el punt de vista urbanístic, social i mediambiental", ha justificat Colomé. Reche, per la seva banda, ha destacat que l'acord arriba "perquè la paràlisi en què es trobava el govern necessitava un canvi efectiu, una alternativa i una voluntat de fer reals el projectes. Les Franqueses necessita que el PSC torni al govern. Els cinc pobles es mereixen un govern fort i estable".


Els dos portaveus han posat nom i cognom als projectes que necessitaven aquest impuls: des de la residència d’avis de Bellavista a l’aula de natura, la pacificació del trànsit en diversos punts, l’urbanització del sector R, els carrils bici o la nova comissaria, entre d’altres.

També han assegurat que les dues meitats de l’equip de govern han après dels errors que els van portar al trencament: "L'aliança es trenca el setembre del 2020. Els motius que ens hi van portar són cosa del passat, però del passat se n'ha d'aprendre i hem fet nous replantejaments", ha reconegut Colomé. Reche, per la seva banda, ha explicat que ara "canvia la forma de fer, establim mecanismes de control del pacte i busquem solucions que garanteixen la imparcialitat. A més, establim un calendari d'actuacions per projectes com les càmeres de seguretat urbana a Bellavista i Corró d'Avall o el gimnàs al col·legi Joan Sanpera".


Colomé, però, també ha demana comprensió a la ciutadania: "Soc conscient que l’acord pot generar reticències, però vull demanar confiança. Entenc que algunes decisions costin d'entendre, però prenem el compromis per construir un nou cami. Les Franqueses s’ho mereix".

Nou cartipàs


El pacte implica un nou cartipàs municipal. Destaca el nou primer tinent d’alcalde, que recau en José Antonio Aguilera, i que la regidoria de Comunicació estarà repartida entre Marta Reche i Montse Vila.

Pel que fa a la resta de regidories, queden repartides d'aquesta manera: 

-Hisenda i Règim Intern, Seguretat Ciutadana, Participació Ciutadana i Patronat Municipal d’Esports: Montse Vila
-Presidència i Processos Estratègics, Cultura, Infància i Joventut, Sanitat i Salut Pública: Marina Ginestí
-Urbanisme: Jordi Ganduxé
-Gent Gran, Activitats, Comerç, Mercats, Fires i Turisme: Sònia Tena
-Mobilitat, Agricultura i Medi Ambient: Moisés Torres

-Patronat Municial de Cultura i Educació: José Antonio Aguilera
-Feminisme i Igualtat i, Relacions Ciutadanes: Marta Reche
-Dinamització Econòmica: Raquel Cortés
-Polítiques Socials, Obres i Serveis: Marta Sánchez
-Habitatge, Civisme i Convivència: Joan Antoni Marín
 

 

Participació