fira

La Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia en ven més de 1.200 quilos

Més de 600 visitants han passat per l'edició d'enguany

per Redacció, Santa Eulàlia de Ronçana, Catalunya | 28 de juliol de 2021 a les 08:00 |
Àngel Bravo/Ajuntament Santa Eulàlia de Ronçana | Àngel Bravo / Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana
L'edició d'enguany de l'11 Fira del Tomàquet, celebrada a Santa Eulàlia de Ronçana, ha tancat amb la venda de més de 1.200 quilos de tomàquets i altres productes de varietats locals recuperades i la presència de 600 persones, que van poder comprar tomàquets de varietats recuperades i altres productes de proximitat, i participar en activitats com un showcooking, visites a l'hort de l'Espelt o tallers familiars.

La fira, organitzada pel Consell Comarcal i Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, ha ha comptat amb 15 parades de productors. Uns productors que, segons el CCVOr, "valoren molt la venda feta, però sobretot destaquen els contactes realitzats amb els assistents i el poder explicar com elaboren el seu producte, quan temps fa que treballen amb aquestes varietats o on poden tornar a comprar aquests tomàquets tan especials".


L'organització destaca, també, "la bona acollida de les dues presentacions realitzades -presentació i degustació del nou gaspatxo Termal, elaborat amb aigües minero-medicinals de Caldes de Montbui i presentació del projecte Conserves de tomàquet feta amb Tomàquets de varietats locals.

Pel que fa al tast de tomàquets, un 30% de les persones participants provenien del Vallès Occidental, un 30% del Vallès Oriental i un 40% d'arreu de Barcelona i altres demarcacions de Catalunya. 


Segons recull el CCVOr, el seu president, Emilio Cordero, ha destacat que "amb fires com aquesta donem força als municipis que fan aquesta feina d'ajudar als petits productors per tirar endavant davant d'aquesta pandèmia", i ha afegit que "és l'onzena edició  i celebrem que seguim amb aquesta força i dinàmica i els productors confien en aquesta Fira".

Els productors han coincidit en què aquest és un any de molts tomàquets de mota qualitat, degut al temps que hi ha hagut aquestes últimes setmanes, amb molt de sol i sense pluja, "la qual cosa fa que els tomàquets siguin més dolços i molt més bons".


 

 

Participació