1 de 10
aigua de granollers

La Plataforma per l'Aigua de Granollers demana un referèndum a l'Ajuntament per municipalitzar el servei

Consideren que es podrien aplicar criteris ecològics i tarifes de caràcter social

Imatge d'arxiu d'aigua de l'aixeta | Ajuntament de Reus
per Redacció, Granollers, Catalunya | 27 de juliol de 2021 a les 14:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma per l'Aigua de Granollers ha sol·licitat a l'Ajuntament que convoqui una consulta ciutadana per la via del referèndum per decidir sobre la gestió del subministrament de l'aigua. El col·lectiu ha fet aquest dimarts una tramesa per correu administratiu certificat al consistori, amb una proposta de pregunta que contempla com a respostes úniques dues opcins, o sí o no: Proposen la pregunta: "Doneu suport a una gestió del Servei Públic Municipal d'abastiment d'aigua potable a la ciutat de Granollers sota la forma de gestió directa del servei, amb mitjans propis, sense intermediaris i sense la contractació de la concessió del servei a persones jurídiques privades mitjançant licitació?".La tramesa certificada s'ha fet per demanar que es pregunti a la ciutadania si es vol que el servei quedi en mans públiques. Actualment, el servei el presta la companyia Agbar.


El col·lectiu ja va presentar una proposta per a fer una consulta ciutadana per la via no de referèndum, però l'ajuntament la va triar enrere per criteris tècnics. Ara tornen a fer la petició perquè el consistori posi en marxa la maquinària i emuli altres localitats com Terrassa, on el servei s'ha municipalitzat amb la creació de l'Observatori de l'Aigua.

"Reclamem uns millors criteris ecològics i una tarifació social que s'ajusti als criteris d'altres serveis municipals", destaca Marc Plana, membre de la plataforma. En aquest sentit, consideren que els beneficis que s'obtinguin de la gestió directa del servei revertirien directament a la xarxa, en llocs "de ser el benefici d'un capital privat".

 

Participació