procés català

Jordi Turull: «L'independentisme és imbatible si hi ha unitat, lleialtat i confiança»

L'exconseller confia "poc" en la taula de diàleg amb l'Estat espanyol

per M.C., 26 de juliol de 2021 a les 09:56 |
Jordi Turull, en l'homenatge als presos polítics i represaliats a Vic | Adrià Costa
L'exconseller Jordi Turull ha passat aquest diumenge pels micròfons de RAC1, després de completar ahir la Travessa per la Llibertat, on ha manifestat que l'independentisme és "imbatible" si hi ha "unitat, lleialtat i confiança". 

Ho ha fet responent a les paraules de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que afirmava aquest dilluns que els independentistes "haurien d'haver après la lliçó". Turull assegura que ja l'han après, i és que "l'Estat està disposat a tot per intentar reprimir el que diuen les urnes a Catalunya". 


En aquest sentit, ha reconegut confiar "poc" en la taula de diàleg, "per l'actitud de sempre de l'Estat". Turull creu que amb dues o tres reunions ja n'hi haurà prou per veure si hi ha "ganes" de resoldre el conflicte polític o només és, per part de l'Estat, un instrument per "fer bullir l'olla" i "anestesiar el moviment independentista".

Segons ha dit, aquest conflicte només es podrà resoldre deixant "que la gent de Catalunya decideixi sobre el futur polític", i ha remarcat que, per ara, "només" la part catalana ha presentat una proposta.


Pel que fa a les forces independentistes, Turull creu que el diàleg entre elles ha de ser "permanent", i que a mesura que es vagi veient quin pot ser el recorregut de la taula bilateral amb l'Estat espanyol, "no crec que ningú que vegi que no porta enlloc vulgui mantenir els dos anys de marge per un tema de calendari". 

 

Participació