successos

Decomissen 45 quilos de cocaïna a un grup criminal que operava a Mollet

S'han detingut cinc persones i també s'han trobat 62.000 euros en diversos registres també a Valls, Sant Cugat i Barcelona

per A.M, Mollet del Vallès, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 12:24 |
Imatge de l'habitacle del vehicle on s'amagava la droga. | Cedida
Mollet és una de les quatre localitats catalanes on s'han decomissat 45 quilograms de cocaïna i 62.000 euros en efectiu d'una organització criminal que utilitzava vehicles amb un sofisticat habitacle -conegut com a caleta- destinat a l'ocultació de la substància estupefaent. La intervenció de la policia espanyola també s'ha fet a Sant Cugat, Valls i Barcelona. 

En l'operatiu policial s'han detingut cinc persones -quatre homes i una dona- d'un suposat grup criminal amb quatre registres diferents i s'han intervingut tres vehicles. Amb la informació inicial que disposaven els investigadors, es va obrir una línia de recerca amb la finalitat de controlar els moviments de diversos dels que serien els integrants d'un grup criminal dedicat al tràfic d'estupefaents.


Durant el transcurs d'una vigilància va cridar l'atenció als agents els desplaçaments que realitzava un dels vehicles utilitzats per l'organització. Va ser aleshores quan van detectar el tràfic de vuit quilos de cocaïna i van detenir tres persones. 

Aquest fet va motivar l'autorització judicial perquè es duguessin a terme quatre entrades i registre en els domicilis de les quatre localitats on es van trobar 37 quilos més de droga, així com bàscules de precisió i altres elements relacionats amb els il·lícits investigats. 


Què és un vehicle amb caleta?


Es tracte d'un vehicle que compta amb un complex i sofisticat mecanisme on es guarda la substància estupefaent per a posteriorment procedir a la seva recollida o distribució, en aquest cas a diferents poblacions de la demarcació de Barcelona.


Els investigadors van poder detectar com un dels vehicles intervinguts comptava amb un modern sistema electrònic-hidràulic per a activar l'accés a un habitacle ocult, situat sota el seient posterior del vehicle, que era el lloc on ocultaven la droga.

La seqüència per a poder activar aquest mecanisme va resultar complexa i els agents van haver de realitzar diverses combinacions d'accionament de mecanismes del vehicle, com ara encès, col·locar la palanca de canvis en posició de marxa enrere, alhora que es pressionava el clàxon, perquè d'aquesta manera s'activés el dispositiu electrònic-hidràulic que elevava i baixava el seient posterior del vehicle, podent accedir així al contingut. La sofisticació del sistema no permetia a simple vista detectar-lo, podent passar completament desapercebut en cas d'una inspecció visual. 

 

Participació