coronavirus

Granollers aposta per projectes de transició ecològica, cohesió social i digitalització pels fons Next Generation

Junts, Ciutadans i Primàries donen suport a l'estratègia

per Redacció, Granollers, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 17:51 |
Presentació de l'estratègia a seguir amb els fons Next Generation a Granollers | Ajuntament de Granollers
Els anomenats fons Next Generation són una de les eines amb què més confien els ajuntaments, com el de Granollers, i la resta d’administracions per començar la recuperació dels efectes de la pandèmia. A l’estat espanyol li correspondran uns 140.000 milions d’euros, que ara cal saber a quins projectes acaben sent destinats.

Aquest dimecres s’ha presentat a l’Ajuntament granollerí l’estratègia per accedir-hi. Una línia a qui dona suport el Partit Socialista, però també Junts, Ciutadans i Primàries, representants dels quals han assitit a l'acte..


De moment s’han identificat projectes estratègics susceptibles de ser finançats per recuperar l’economia i transformar la ciutat. Com alguns que ja es troben prou avançats, com les escales mecàniques de Carles Riba, ja que es demana un nivell de maduresa per tal que es puguin executar dins del període establert. Però també ha de ser un recull obert i dinàmic per poder-se adaptar a mesura que es concretin les línies de finançament i complementar-se amb altres projectes a la ciutat o el tercer pla estratègic.
 

   Next Generation Granollers by naciodigital on Scribd

 La regidora de Planificació Estratègica, Alba Barnusell, ha definit aquests fons europeus com "una oportunitat per impulsar projectes innovadors que ens encaminin cap a uns nous pobles i ciutats més sostenibles, saludables i cohesionats i sobretot, amb capacitat de resiliència".

Els projectes s’emmarquen en tres eixos estratègics. Per una banda, la transició ecològica, amb iniciatives com el Pla de regeneració del barri de Primer de Maig o la rehabilitació de diversos equipaments per millorar-ne l’eficiència energètica. Un segon eix basat en la cohesió social, amb projectes d'aplicació de tecnologia als serveis socials i als equipaments per atendre persones amb factors de vulnerabilitat. Finalment hi ha l’eix de la transformació digital, amb projectes com un observatori de ciutat o un centre d'anàlisi de dades per millorar la gestió de les polítiques i actuacions municipals, entre d’altres.


Aquests projectes es complementen amb les propostes d’altres entitats, com Viu el Besòs, impulsat des del Consorci Besòs Tordera, que preveu continuar la recuperació ambiental de la conca del Besòs. També un programa pel  tractament mecànic i biològic de la fracció orgànica del residu municipal impulsat pel Consorci per a la Gestió dels Residus; o projectes per millorar l’atenció ciutadans amb noves tecnologies a càrrec del Consell Comarcal.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha avisat que encara falten molts detalls: "Els Next Generation han generat molta expectació i titualrs, però poques concrecions. Fins que no tinguem unes bases que expliquin què es subvencionarà i amb quins percentatges, no podrem fer una valoració completa".
 
 
 
 
 

 

Participació