drets laborals

Els treballadors de l'Hospital de Mollet denuncien manca de recursos humans

El comitè d'empresa alerta de sobreesforç i desgast físic i emocional

per Redacció, Mollet del Vallès, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 19:36 |
Els treballadors de l'Hospital de Mollet, en una anterior concentració | Cedida
Els treballadors de l'Hospital de Mollet del Vallès han criticat aquest dimecres la manca de recursos humans amb què treballen, a més de denunciar sobreesforç i desgast físic i emocional. En un comunicat, el comitè d'empresa ha volgut contextualitzar la situació del personal sanitari de la Fundació Sanitària Mollet: "En els darrers anys s’ha produït una descapitalització de professionals sanitaris en l’àmbit d’Infermeria, Facultatius i d’altres col·lectius amb la marxa continuada que l’empresa no ha tingut la capacitat d’atracció ni retenció".

També valoren l’acreditació que recentment ha fet la Joint Commission Internacional, auditoria que valora ítems de qualitat i seguretat al pacient: "Aquesta avaluació consisteix en 1200 indicadors analitzats per una empresa contractada pel propi Hospital, però no reflecteix els problemes que pateix el personal en el seu dia a dia, per la falta de recursos humans. Segurament haurà suposat un cost econòmic important que desconeixem tot considerant alhora que hi ha altres prioritats molt més necessàries", lamenten.


En aquest sentit, diuen que la manca de recursos humans ha estat denunciada a la Direcció en diverses ocasions: "S’afegeix, a més, la falta real de professionals a nivell territorial que fa que la situació sanitària al nostre centre sigui crítica". Creuen que, tot i la bona notícia que admeten que suposa aquesta acreditació per la institució i els seus professionals, "s’ha de tenir en compte que gran part del resultat obtingut recau en el sobreesforç i desgast físic i emocional dels mateixos".

Per aquest context, el Comitè explica que va manifestar a la Direcció "el seu desacord amb aquesta auditoria per la inoportunitat en el temps (condicionada per mes d’un any de pandèmia i actualment immersos en la 5a onada de la Covid-19), la pressió afegida cap als treballadors i la impossibilitat de garantir la continuïtat en el temps perquè no soluciona els problemes reals que patim i que en última instància afecta als usuaris".


Els treballadors han convocat una roda de premsa per dimarts que ve, al local del Centre Aragonès al carrer Pamplona número 10, a les 12 del migdia.

 

Participació