transports

Raquel Sánchez anuncia la licitació de l'estació intermodal de mercaderies de la Llagosta per 80 milions

La ministra garanteix que les obres s'adjudicaran aquest any

per Redacció, 20 de juliol de 2021 a les 12:22 |
Imatge del terreny amb reserva del sòl per a l’edificació de la futura Central Intermodal de la Llagosta | FEMVallès
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dilluns la licitació imminent de les obres per construir l'estació intermodal de mercaderies de la Llagosta. Segons Sánchez, l'adjudicació es farà aquest 2021 com a mostra que el Ministeri "està decidit a potenciar la quota de transport ferroviari de mercaderies com a eix vertebrador de les cadenes logístiques". La previsió és connectar la terminal a l'ample estàndard del Corredor del Mediterrani.

La ministra ha fet aquest anunci, sense més concreció, durant una visita a les obres de soterrament de les vies del tren de Sant Feliu de Llobregat. 


Sánchez s'ha congratulat de les inversions de l'estat espanyol a Catalunya, tant en l'àmbit de Rodalies i trens regionals, com en les mercaderies. Sobre aquesta última qüestió, ha celebrat la propera licitació de les obres de la Llagosta així com l'adjudicació d'un estudi per cercar "alternatives funcionals" que minimitzin l'impacte dels trens de mercaderies al Camp de Tarragona -se'n preveu un increment de trànsit amb la construcció del tercer fil-.

"El compromís del govern espanyol amb Catalunya és molt gran", ha asseverat la ministra, que ha defensat que els darrers tres anys des de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana s'han executat més de 2.000 milions en inversions i s'han licitat 2.000 milions més en contractes. 

 

Participació